Macam-Macam Adaa..

Sabtu

Less talk = So Not Me

  ******************************************************************************

Semua kwn2 aku kenal aku sebagai seorang yang bannnyyyaaakkkkkkkkkkkk cakap..seriously..bannyakkkk ye tuan2 dan puan2..



 

Aku rase sbb aku banyak cakap ni la, adenye ramai kwn2 yg mesra dgn aku..perempuan dan juge lelaki..


Aku juge xbermasalah kalau disuruh wat presentation / public speaking [walopun ade jgk gelabah,lagi2 membabitkan markah ahli2 kumpulan atau yg peratusnya tinggi semase belajar dulu]



And, ...yess..i inherit my mom's high tone of voice.. Ouch..!! Quite high tune ya..


Banyak idea /isu utk aku cakapkan..lagi2 bile jumpe kwn2 dan encik boipren...[he's not talkative as me..]..so, i will continue talking sampaikan mereka xde peluang nak cakap.ish ish ish..



Pastu, selain bannyaakkkk cakap, aku adelah seorang yg agak laser..gurau pun laser2 jugak [maaf--laser yg di maksudkan bukan lah sejenis senjata ye..paham2 sudahh..].[sbb tu,musuh juge ade dek laser nye mulut..heee].hanya kwn2 tertentu je yg paham dan tahan dgn mulut aii ni..[aku suke bile aku xpyh nak selindung2 ckp dan pikir sblm cakap]


Jugak seorang yg 'keras'.dan kaki gaduh, xkire mase...dan kasar dlm tutur kata..jelas dan nyata..xkira sesama family,kwn2,relatives dan..ehemm....boipren jugak..[sampaikan bile aku start berpacar, kwn2 aku ckp..."haaa??kamu ada pacar??biar bener lu asma??asma??..." ---apehal nak slang indon ??] jelas x tuan2 dan puan2 akan perangai aku ni??
Ohh..okey yg gaduh2 tu aku dah berenti dah..itu waktu high school aku je..hehe..[bangga lak kau asma,...hiii]

OkEY..tu lah dia mukadimah utk entry aku..[panjang jugakkk!!!]

Sebenarnye gini..anda lihat kembali..point2 atas tu sume yg con's..aite??aite??

Telah ditegur oleh...aishh...senang kate, oleh semua lah kot...bile sampai jadi isu besar..jadinye..dah nak sangat..aku ikot lah..bagi puas ati..aku cubelah kurangkan tutur patah perkataan yg aku keluarkan sehari2...dan aku nak maintain tone aku beberape dB je..aku cuba..i will..i will...i will try..

Oopss..ini bkn entry lepas geram ye...U..ckplah sorang2 pasni..semoga aku yg dulu dirindui..jgn suruh aku bla bla bla dah..huh..



xoxo





1 ulasan:

Kekanak Osaka berkata...

Sometimes bila orang tegur kita, its because they care. Kalau kita tak sayang orang tu, kita mesti pikir "biaq pi la dia, bukan aku kenai pun" kan?

And sebagai manusia, kita sumer ada kekurangan masing2.(saya ni kalu tak dapat benda nak, memang mengmuk habis, kalah budak2)huhu.

so marilah kita sama2 betulkan mother board kita and tukar kepada processor yang lebih mantap. (insyaAllah)

Terdapat ralat dalam alat ini