Macam-Macam Adaa..

Ahad

Petua Merawat Kulit Wajah Sunburn




Perempuan2 di luar sana.. Ada ke yg suka berjemur? Suma pun mahu jaga kulit. Mahu putih, bebas jerawat, licin, peruntukkan duit utk membeli pencuci muka, day cream lah, night cream lah, toner, scrub..dan ada yang suka manjakan muka di spa buat rawatan [facial]


Aku..walau tidak cerah, putih gebu.. bersyukurlah jarang bermasalah jerawat.. Tapi, kini..urghhh..hari2 pun perlu duduk bawah panas..balik2 rumah je, bile bukak tudung,nampaknye macam pakai topeng pulakk dahh..urghh.. 
Dorang .." Amoi..u kasi kija opis maa..sejuk..lagi bagus.."    aku.."hmm (^_^).."    abis ape aku nak cakap lagi?? Aku bleh handle keje kecuali nak bagi arahan dan utk  mereka mengikut arahan2..bukan apelah, aku rasa aku xubah seperti kambing hitam je ..tapi..hurmm..it's ok lah.. aku rase aku bagi peluang kat dorang 2,3 bulan lagi la..kalau kelihatan aku seperti dah nak mati.. maka adelah entry kat blog ni nanti.. hihi


Ape yang aku mahu kongsikan hari ini.. Petua Merawat Kulit Wajah Sunburn..belum cube lagi..tapi..malam ni aku nak cube lah.. =) 

  • Amik sebiji kentang..Basuh.. Then kukus..[mlm ni aku nak cuba rebus lah.leceh plak nak kukus sebijik kentang tu aje] sampai lah kentang tu lembut..pastu lenyek kentang tu..kemudian paste pada kulit wajah anda yang sunburn tu seperti saya sekarang [sungguh kasihan..hmm]

** Cakap sal kentang ni..kentang jugak bleh digunakan sebagai bahan utk hilangkan sembap di bawah mata..[seperti aku jugak..malu nak bukak spek di umum..kasihan kan??] Caranya senang aje..hiris nipis kentang..then letakkan di mata..[biasa orang letak timun kan?kali ni cuba kentang pulak ehh..]




Kini aku sangat merindui kulit asal saya..uhukk..ya,aku tahu aku adalah seorang berkulit hitam manis [tambah perkataan manis supaya kedengaran manis..nge hehe] Ohh..banyak sebenarnye benda nak update kat sini tapi...aku nak wat kek cokelat lah utk bawak esok, pastu nak wat nasi goreng cili api nak wat mkn malam..nyamm...[no wonder my weight keep adding number..woo hooo..]

 **kek cokelat tu aku dah beli tepung tu 2 weeks earlier konon2 nak bawak mase besday saye yang ke-- ehemm...heee 25th on 18 November [belated besday to me..tahun ni dapat Nana adiahkan banyak baju bundle..=)  dan potong kek  yang abang dan kak farah beli bersama2 anak2 buah--jugak makan satay..makan ape lagi tah..] dah beli lame tepung--tepung segera tapi baru nak buat arini.. =)
 





c y'all at next entry

 


Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini