Macam-Macam Adaa..

Sabtu

Holiday Jom!



Saye nak pergi bercuti ni. Kejap lagi..Kejap je lagi.. Disebabkan tak dapat gaji lagi, terpakselah lelap mata, keluarkan duit saving. Walaupun singkat, di harap trip ni menjadi seribu satu memori. Thanks to my brotha and sistah in law sebab ajak parents dan family. Long journey will be, Save journey hopefully. 





Rabu

Kisah Seorang Blogger


Semalam aku menonton Tentang Dhia, housemate aku yang sorang ni pun join. Sambil makan, sambil menonton banyak gilak gossip pasal kisah2 terkini yang nak di sembangkan makcik ni. Tapi makcik ni decide boleh bercakap waktu iklan je, waktu drama kene concentrate tengok drama. Apa best sangat ke Tentang Dhia? Aku follow, jadi best la kot..Walaupun merepek sedikit di pertengahan cerita, tetap tengok..Layan saje channel yang ada, mentang2 takde Astro apatah lagi Astro Beyond.

Berbalik  kepada gossip2 kami petang semalam. Antaranya kisah budak ni kahwin gay, kisah macam mana kereta import makcik ni kena langgar lari, itu ini begitu begini dan paling menarik, kisah seorang blogger di lamar lelaki yang tak pernah di kenali. 

Aku bagi summary kisahnye, which I also not very clear, tapi boleh lah difahami. Kisahnya, blogger ni [bernama Dena] pada September lepas telah dilamar oleh seorang yang tidak pernah dikenalinya. Tiba2 family lelaki tersebut datang meminang. Okey, terkejut melompat2 bak beruk lah si Dena [okey tipu] .Mana si lelaki ni kenal Dena? Dengar cerita dari si pengkomen2 is, that man read her blog. He stalk her for how long tu I don't know la, dari situ hatinya terpaut pada Dena dan berusaha bersungguh2 mencari alamat dan lain2 berkenaan Dena. Tu yang tibe2 sampai je rombongan meminang tu..Tapi lepas beberapa ketika, setelah berfikir sedalam2nya mengambil nasihat ibu dan beristikarah, lamaran itu diterima Dena. Si lelaki pun memberi hadiah kepada si Dena [which hadiah itu adalah salah satu dalam wishlist si Dena ni]Dan siap buat video penerimaan lamaran yang suwit giteuw..[terikut2 budaya text budak2 zaman sekarang pulok] Boleh tengok di Tiub Awak. Memandangkan opish aku block laman sosial dan seangkatan dengannya tak dapatlah aku nak bagi link. Korang type je Dena Bahrin dan search kat Tiub Awak tuk video dan kat Gugel tuk blog beliau. 

Mesej dari kisah ini yang jadi perhatian bloggers2 adalah, kisah jodoh yang di pilih keluarga di zaman canggih ni dan lamaran itu di terima untuk mendapat keredhaanNya. Satu dalam seribu kot kisah gini di jaman ini..Dah bertunang dah last weekend..Yeah, Dena is a sweet girl, sopan aje pakaiannya dan dalam penulisan blog, ada terselit unsur2 Islamiah di tonjolkan. Lelaki yang datang meminang tu pun good looking, sesuai sangat sama Dena [sila tonton video untuk melihat wajah lelaki tersebut ya]

Mesej tak digalakkan pula  adalah, ramai2 lah buat blog dan letak gamba2 kiut miut supaya blog anda di stalk dan anda di pinang..Har har har.. 

Ini orang kata jodoh dari Allah SWT. Tiba2 aku terfikir, selama aku berpasangan dengan pakwe aku ni, ke jinjang pelamin kah kami?Selama kami berpacaran ni, banyak dosa dah terkumpul [pegang tangan jangan nak denylah kapel2 di luar sana ya]..Kisah ni boleh kite ambil iktibar. Boleh?

Thanks Dena for sharing the story. 





*Eh..apahal aku takleh tuka warne font plak??Hadoii..




Khamis

The Good Old Days Makes You Positive !

Aku punya cara tersendiri untuk cube sesuaikan diri dgn keadaan..Cube utk happy2..Dan untuk sentiase positif [walaupun akhir2 akan ade rase negatif..haha]

Aku boleh di kategori orang tak sedar diri

Kenape?

Di usia suku abad ni, aku terase seperti masih kanak2 kecil . Macam baru semalam petang2 aku dok main masak2, main cikgu2, main sorok2, main polis sentri....err...dan main kawen2..

Setiap petang kat TV1 pukul 5.30 ade kartun..Aku tak pernah miss..Sabtu pulak pukul 10 ade What's Up Doc..Nak tau tak?Bapak aku yang ajar aku tgk kartun ni tau..Bile dah dekat2 je kartun nak start, die panggil aku tengok..hehehe

Sesame Street lah best..Tiap hari ade belajar perkataan atau huruf..Dari sinilah aku belajar cakap omputih kot..??



Paling tak suke 'Oscar the Grouch..' sbb die dok dlm tong sampah..






 Daffy Duck cakap air liur terkeluar..Bugs Bunny suke curik Carrot!




 Road Runner..Beep beepp!! Ingat lagi tak??




Paling comel..Tweety bird.."I tawt I taw a Puddy-Cat"... [i thougt i saw a pussy cat]


 
 Speedy Gonzales 'ya ribaa..andre..andre'




Ohh..and the beautiful princess [too perfect, so-so fairy tale]



Sampai hari ini, aku masih lagi layan semua kartun2 ni tau..Tapi sekarang banyak yang animation punye..Shrek, Ice Age, Cars [ohh..yang ini kegemaran The Mirza's]..Masih layan, tapi tak se'best' kartun2 dahulu..


Kegemaran aku sejak kecil tak pernah akan berubah..Cuma part tak best, aku xsedar diri yang aku dah dewasa..Tapi jiwa remaja [hakk tuiii...] jiwa kanak2 sebetulnya..tambah2 lagi anak2 abg dan kakak semakin best di bawak bermain..Dorang suke main camni..Bile sorang ni jadi ayah, sorang ni jadi mak, lagi sorang lak mesti jadi anak.. "ehh..maksu jadi ape?maksu nak main jugak.."      "maksu dah besar maen boleh main ni.." ..bertuah punye budak..       (-_-)"


Ehh..macam baru semalam aku pegi rumah Nuha [kawan sepermainan semase kecil], petik daun kat belakang rumah die and main jual2 sayur...tak pun pegi rumah nenek Siti, main buaian dan main kejar2.

Di usia macam ni, dgn masalah yg kite create sendiri, dan masalah yg datang by post dan dari langit, kite kene positif..Jadilah ape yg membuat kite positif..Macam aku, aku lebih suke buat craft dan bergelak ketawe membace komik.
Malam tadi, boringg..Pegi 7-E, aku beli Ujang..Ish..potongg betul..Baca Ujang pun tak sekelakar dulu..Tapi aku terjumpe satu blog ni..kelakar siut..dah lame aku tak jumpe lawak berkualiti mcm ni..dan yang penting leh buat aku ketawe sorang2..






Tak clear eh? Klik kat gamber untuk besarkan ye



Lawak tak ? Lawak tak? Aku bace banyak kali pun gelak jugak.. Kalau sape2 yang bace dan tak gelak, aku rase adelah yang tak kene dgn pemikiran korang tuh..hihihi


So, my way to stay positve is to find things that will make me happy..Lepas tu dah tak ingat dah masalah2 lain..hehe..boleh?


 * Biasenye bende2 melibatkan suasane mase kite kecik..Zaman kanak2 adalah syurga! =)








Jumaat

Serious


Being in engineering field is tough. Serious


To have your mind at peace is rarely happened. Serious


To come home on time is difficult to do. Serious


To not to have dark circle around your eye is impossible. Serious


To have your special friend that knows about your work is a must. Serious


To meet your old pal at any site is 50-50 at chance. Serious


To smile all day after met your old pal at site is good. Serious


Afterall, even being in engineering field is tough but you'll find ways to overcome it.


Here..I found the answer.. both!




Happy Weekends all!

Jaga Standart


Berikut adalah contoh2 keadaan dimana seseorang tu nak jaga standart:


 
  • Sniff..Sniff..Ishh..gatalnye idung..aa..aaa..acchummm! "Excuse Me" instead of Alhamdulillah

  • Kat restoran menyediakan makan barat makan steak atau chicken chop atau lamb chop atau chop2 yg lain..atau di kedai mamak makan roti canai..pisau di tangan kanan, garpu di tangan kiri..dah potong2 makanan, terus ngap gune tangan kiri..Table manners katenye..oo..eyhh??

Bosanlah hidup di kalangan orang2 camni....prott..proottttt...[kentut]..oopss..excuse me..

Rabu

I Wish

.



.



.





.





.





.






.





.






.






















































.



.
.
.
.
How I Wish I can...
blopp!!!!
.

.


.


.




Vanish


..

..
Sigh...


Jumaat

18.11.2011




Thanks for the wish and remembrance people.


..and yeah..never failed me, it's the day with conflict..duhh..!!

Rabu

Samba Gesek @ Samba Montah


Apo koba sumo? Haghi ni den nak cito pasa satu resepi yang terbilang kek nogoghi smilan..Terbilang amek, tapi den baghu tau kewujudan samba ni minggu lopeh..Ghugi tak tau daghi awal2 laie..Omak la ni, tak buek an..

Kono la speaking Ghombau ..barulah ado jiwo nak bercerito..sapo tak beso, baco la polan-polan nak kasi paham yo..

Haghi sabtu lopeh den poie mah si Parah  ..Semang [memang] dah rancang nak main masak2 sobab kazen eh dapek daging korban dari opish eh..Jadi eh kitorang masaklah daging black pepper.."Eh.. takkan ni yo lauk eh kan?Ado kundang den bawan tang Pilah [kuala pilah] maghin kek dalam poti tu haa..meh sini den buek an samba montah koba si Parah..

Den semang tak ponah makan , tak ponah tau pasa samba gesek ni..Baghu tadi den talipon omak den kek Somban tanyo an pasa mondo alah tu. Nak tau apo jawab eh bilo den tanyo aposa tak ponah buek? "Ingat an kau tak gomar..Podeh bona.."   (-___-)'    Ayo lah haii..Den bukan gomar makan podeh2 ko mak oii??










Haa..apo te kau?? Nampak sodap tak?? Semang eh sodap...Camnia te kau [menjilek jari]..

Bahan2 eh:

- Cili api
- Ikan bilih
- Garam
- Buah masam [kundang, bolimbing buluh, bacang, manggo..]

Camano nak buek eh :

Tumbuk an cili api tu separuh hancur lam losung, peh tu masuk an ikan bilih montah yang dah basuh dan tumbuk an skali..buh garam..tumbuk laie..masuk an buah yang dah dipotong, dan tumbuk skali..

* Ado den google beberapo resipi..lain orang, lain caro eh..terpulang yo..

** Sapo2 tak paham perkataan2 kek ateh, jangan sogan2 tanyo yo..

Newly Wed

Penang..


April, 1970



Enche' Abd. Wahab ber-sama istri-nya, Puan Siti Rahmah


Selasa

From Seremban with Love


Hari ni aku m.c. Demam tak elok2.. Sakit kepala lagi..Masih di Seremban..Syok jugak lepak2 kat rumah .. =) Teringat time menganggur dulu..heh..Time menjual tudung dan kain dulu..Err..sekarang aku dah start menjual semula tau..sapa2 nak tgk tudung yang harga lebih rendah dari pasaran, datanglah rumah.. =) Sempat promote tuu..

Setahun lepas, waktu ni aku masih bekerja di site..Teringat macam2 hal time tu..Macam2 masalah tak boleh handle.. 

Petang ni dah nak balik ke sana semula..Boringgg....Mengenangkan workload melampau2 pun dah sakit kepala..Politik di pejabat..Berapa ramaikah di antara korang yang leh handle dengan politik di tempat kerja? Siape je boleh tahan kan? .Let it be..Itu yang terbaik..

Balik ke sini lagi sekali nanti, sibuk nak pergi kenduri kawen pulak.. Nak kepoh2 kat kenduri kawan2..boleh?



Psstt: korang tau tak nama penjahat dalam cerita Boboi Boy adalah Adudu??kah kah kah..
[ pengaruh anak2 buah lah ni..]





Sabtu

Enam (6) Golongan Wanita Yang Tidak Layak Di Kahwini

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".


Wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah :

Wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah :

Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah :

Melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang suah botak.


5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:
Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk sumainya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.


6.Wanita Syadaqah :

Banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.


-KITAB MUHIMMAH-

* Semoga aku, kita tak tergolong dal 6 golongan yang ini..Aminn


Copy paste from here



Al-Fatihah

Pagi2 Apek call  "Nak bagitau ni, Nurul Izzati meninggal.."


Aku.." Hah???..Innalillah-wa inalillahirajiunn.." - Speechless..


Satu dalam kepala ni, betapa sedihnya sebab tak sempat mintak maaf..Mintak maaf Chaos..Banyak dosa aku kat kau..Banyak umpatan aku kat kau..Mintak maaf tak dapat jadi kawan macam yang kau harapkan..Mintak maaf untuk segala2nya..Sayangnya Allah S.W.T kat kau sebab amik kau dulu..Perginya kau membuka mata aku [mata kami] ..



 “Sesungguhnya kami milik Allah dan kami akan kembali kepada-Nya dan kami pasti akan kembali kepada Tuhan kami. Ya Allah! Tulislah dia (yang meninggal dunia) termasuk golongan orang-orang yang berbuat kebaikan di sisi Engkau dan jadikanlah tulisannya itu dalam tungkatan yang tinggi serta gantilah ahlinya dengan golongan orang-orang yang pergi.”

Selasa

Kesedaran Sivik, Bukan Honda Civic

Pentingnya dalam setiap diri manusia itu ada kesedaran sivik..Maksud sivik tak dapat lah aku nak huraikan kat sini..sebab aku sendiri pun tak tahu maksud die..Hehe..

Tapi dapat aku bagi contoh die kat sini. Contoh orang tak ada sivik..

Contoh 1 : kite pegi supermarket Giant ke, Tesco ke, Jusco ke, pas membeli kite bawak troli tu ke tempat parking kereta..lepas aje sumbat all the stuff ke dalam bonet, troli tu terus kite tinggalkan kat sebelah pintu kereta kite, kite pun bodosup cabut..What happened to the trolley? Aku rasa [dan pasti] tiap car park kat supermarket ade sediakan tempat letak troli. Apalah salahnya letak balik ke tempat yang di sediakan? Aku dulu pun camtu, lepas unload troli, blah gitu je.. Tapi lepas kejadian kereta di langgar troli tak bertuan (yang di tinggalkan musibat mane tah) selepas di tolak angin bayu,  aku insaf.. cewahh

Contoh 2 : Mase jalan jam, kite pergi masuk lane kecemasan kat hiway padehal ramai je kot orang yang sabar menanti dalam traffic jam. Kalau yang lain leh sabar, kite pun kene lah sabar.Lane tu tuk emergency case, kes kite nak pergi tengok orang bersanding bukanlah kategori emergency ye kawan2...Boleh?

Contoh 3 : Hisap rokok pastu sembur asap rokok tu ke orang awam. Aku pernah lah kena, dan of courselah aku tempik orang itu..hehehe [aku ade penyakit cepat panas hati sket..hehe]

Contoh 4 : Mase basuh pinggan kat sinki rumah, kite tak buang sisa2 makanan tu ke tong sampah sebailiknya terus je basuh pinggan tu. Sisa2 makanan tu terus ke trap dan akan mem'block' saluran air dan menyebabkan sinki anda tersumbat ye kawan2..Mungkin anda tak kesah dengan bau busuk dan kelecehan apabila sinki asik tersumbat dan mengambil masa untuk surut airnya [dan kemungkinan tak surut2 pun ada], tetapi penghuni rumah anda tu kesah sebenarnya..



Jadi..Dapatkah anda mesej yang ingin aku sampaikan disini?

Kesedaran sivik itu penting ok!

Wallahualam


Isnin

Mean Monday #1

Tak sukalah orang hipokrit..Aku pun tak suka nak menjadi hipokrit..Tapi ada masa2nya, sesiapa pun akan terpaksa menjadi hipokrit dek keadaan sekeliling..Kan?Ke tak?

Hari ni mood aku berada di tahap 1 [Tahap 1-10 merujuk 1 paling batu-bata, dan 10 paling best meletop-pop-pop]..ya.. mood aku di kedudukan paling dukacita..

Memang arini aku makan gaji buta lah kot..Fikiran aku merewang2, melayang2, terawang2..Aku tahu lah penyebab die, sebab aku terpaksa buat senyum paksa, terpaksa melayan kerenah orang besar di tempat kerja, keadaan kesihatan tak berapa meletop-pop-pop dan sebab terpaksa jadi hipokrit lah..Bila aku terpaksa berbuat sesuatu yang aku sendiri tak redha [..TERPAKSA.] mood terus lah jatuh merudum.

Iyalah, hidup ni umpama roda, kejap di atas, kejap di bawah..Ada pasang surutnya..Ada give and take [geli terpaksa give and take dgn yang kita tak setulus hati suka..wekkkk!!]

Aku jenis bukan kaki kipas..Tak reti ambil hati..Tak reti purak2 mesra..Okeylah, lepas ni google macam mane nak jadi 'kaki kipas kesayangan' ..duhhh..

Hilang dan Lenyap ketenangan yang aku bekal dari seremban..Tak ape, cari rezki punya pasal, telankan aje peria pahit dalam2. Nanti aku basuhlah dengan cendol Haji Shariff tengah2 pekan.

Aku penat. Tak secure pun ada..

Ok. Tata

Sabtu

Cantik Tak?

Malam tadi buat ni sambil tgk Pirates of The Carribean kat TV3..Tengok lapan blas kali pun tak boring ok..








Cantik tak?


Niat di hati nak jadikan brooch..Bukan tuk pakai tudung, tapi letak kat dada baju [se-elok2nye baju yang knitted, nampak cantik sket..huhu]
 

 
*tersebtuh hati mengenangkan love story Elizabeth Swann dengan Will Turner.. " 1 day on the land, 10 years at the sea "

Short entry, nak sambung keja..


x0x0




Rabu

i Got No Bone


Hai...Howdy..?



  It's me..yeah me..


Look at me closely..Realllyy close..Recognised me??

No?

Then U must not be Mak's friend at Jengka..


Oh.. yeah..this is my friend..but he always sleep..He likes to sleep..Pity me..Sigh..



Hai to Mak's friend who still recognize me..say hai to my Mak also okay??


*My name? Please refer entry title
*Who is Mak?=my keeper=some call her asma=some call her nut


Dear Friend during Diploma in Uitm Jengka..Miss u guys..


i got no bone..no kidding!


**Yes, Mak is a bit un-arranged this past few weeks..lucky she got Cow-dee-doo..err...cow-who??

Wordless Wednesday #1









\(^_^)/


*google


Halo Moon


Halo Moon..Terbaca tentang fenomena Halo Moon di AANS.."Halo Moon adalah fenomena bulan yang kelihatan seolah-olah dikelilingi cincin dan ianya berlaku disebabkan pembiasan cahaya bulan yang melalui kristal ais (ketulan ais) pada awan jenis sirus yang terletak kira-kira 5 hingga 10 kilometer dari permukaan bumi."  Ohh..kosan ehh..

Okeyy..hari ahad malam isnin aritu aku tengok je fenomena Halo Moon ni..tapi aku tak tau pun ianya adelah Halo Moon..Kebetulan aku nampak, aku just cakap dalam hati "cantiknye....." Niat nak amik gmbar, tapi dgn kamera hempon aku ni je, mmg lah tak jelas [pernah cuba mengambil gambar bulan, tapi hasilnye hitam pekat gelap ajee..] Penyudahnye, tengok ajelah..Patutlah Ladynoe ade letak gambar bulan macam yg aku nampak malam arituh..[skrol ke hujung gambar di dalam link ladynoe tu ye..hihi]

*google



Melihat pula di dalam gambar AANS yang di zoom, semasa fenomena Halo Moon tu berlaku, ada kelihatan kalimah Allah S.W.T betul2 di sebelah bulan [sebelah ke, bawah ke, tepi ke, tak tau nak terang] MasyaAllah SubhanAllah..!! .. Kenape aku tak nampak?? T_T  Terase diri ini begitu kerdil..Siapalah aku..Tapi 12 golongan manusia di akhirat di langit tak akan aku lupa ..SubhanAllah..


**D.I.Y Tutorial

Sabtu

Sharing Entry : 22 Sebab Malaikat Rahmat Tak Masuk Rumah

Terbaca di blog AANS, dan terasa nak share dgn korang..

Rumah2 yang Malaikat Rahmat tak akan masuk ialah:

1-Rumah orang yang memutuskan hubungan Silatul Rahim.

2-Rumah orang yang memakan harta anak yatim secara haram.

3-Rumah yang memelihara anjing.

4-Rumah yang banyak menyimpan gambar yang mencerca Para Sahabat Nabi, orang yang telah mati dan sebagainya.

5-Rumah yang mengumandangkan nyanyian yang memuja selain daripada Allah SWT.


6- Rumah yang sering meninggikan suara.
7- Rumah yang didiami mereka yang syirik kepada Allah SWT seperti tukang tilik, ahli syihir dan nujum.

8-Rumah yang menggunakan perhiasan daripada emas seperti pinggan dan mangkuk daripada emas.

9- Rumah yang makan makanan yang berbau seperti bauan rokok, perokok, penagih dadah .

10- Rumah yang didiami mereka yang sentiasa bergelombang dengan maksiat.

11- Rumah yang didiami mereka yang melakukan dosa-dosa besar.

12-Rumah yang didiami mereka yang derhaka kepada kedua ibu bapa.

13- Rumah pemakan riba,intres.

14-Rumah yang mengamalkan budaya syaitan seperti kumpulan rock.

15- Rumah yang memiliki patung-patung.

16-Rumah yang memiliki loceng seperti loceng gereja.

17- Rumah yang didiami peminum arak.

18- Rumah yang mempercayai tukang tilik.

19- Rumah yang didiami mereka yang mendapat laknat Allah SWT, pemakan rasuah, pemberi rasuah dan mereka yang mengubah kejadian Allah SWT seperti wanita yang mencukur bulu kening, wanita yang memakai gelang atau rantai di kaki.

20- Rumah yang didiami mereka yang berhadas besar tanpa mandi Janabah/Junub.

21- Rumah yang melakukan pembaziran ( berhias dengan berlebihan ).

22- Rumah yang melakukan maksiat di dalamnya.

Hari Sabtu biasanya mood untuk balik Seremban membuak2..Apakan daya, harus aku tahan niat di hati ini..Now, every single penny is count!


























Khamis

Zila's Wedding

Okey, there are 4 of us in the team..the team?haha.. And this is the second wedding among four of us.. Two are taken, one already engaged, and left one waiting for the right time..Yeah, the right time...Enough saying, this is the picture that I managed to snap during the ceremony [not much as I am more keen to enter-the-frame with the hired photographer..ngehehehe]

**please click on the picture for a bigger view**








 Hantaran dari pihak perempuan. hantaran dari pihak lelaki tak sempat plak nak snap




 Kristal hand bouquet for akad nikah..





Before akad nikah, with her bridesmaid


 With bakal pengantin baru bersama pengantin lama..oopsss..hehehe






 Such a drama queen kan??

 The four of us



 Little fairy - which is her niece


 Cantik kan pelamin?kan?kan?


Cantik kan meja makan beradap?kan?kan? 






 Tiqah with her son, Fatih..cute cute cute!!! Serope muke ibu!


The Door gift for closed friend..



Everything in her wedding is beautiful..Makeup, wedding dress, dais, Bilik pengantin and guestbook station..hehe..


Congrats Zila & Zamri.. Sem0ga bahagia dunia akhirat...


*happy for you and a bit sad also as we won't have the chance to be together as before*








Terdapat ralat dalam alat ini