Macam-Macam Adaa..

Rabu

Brain:Non-Functional The Series

Aku masih di opis..

Workload melampau..

1 jam aku mengadap..

Outcome.....Zero...

Oh, Bersyukur lah..They slowly to put a trust on me..

But why..my mr.brain work too slow at this very moment?

Cemin mate aku buat aku kene migrain lately..Aah..tadi g check, silau aku bertambah..power mata kanan pun tambah..sket..sket je..Tapi, migrain xhengat.. Agak2 kalau pakai lens, ok tak? Nampak mcm Jlo tak? (-_-) macam nenek Jlo iye..

Tadi, walaupun duit aku nak makan pun xcukup sampai ujung bulan, aku pegi beli Doily Paper =P Kenyang sgt la kot buat card kannn....

Semangat la sgt nak start buat card =) tapi, barang2 sume kat Somban..=(  


 inilah doily paper ye kengkawan..


Weekend ni akan bercuti sefamily..yeahoo...tapi sedihnye sbb belum dapat gaji ='( 





"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"


Aku kene tag oleh Mama Mirza yang sempoi utk join Contest..

Jadi, aku yang cool ni pun, join lah..hehe..






Contest ni di buat oleh Nelly..Sape Nelly ni? Nak join? Nak join senang sangat2..
Klik kat sini untuk join..Okeyy??

Nak join ade kategori lak tu...aku pilih yang Cool

Dah join tu..Kene la tag kawan2..

Aku Tag Syai, Ummi zfe, dan Zila..

*** ingat..tarikh tutup 29 March tauu..***

Khamis

10.03.2011


 

 happy birthday heartbeat

Inivitation To Lancôme Maqui Miracle Workshop Yeayy!!

Pagi-pagi lagi dah check emel..

Dalam Inbox ade ni Inivitation To Lancôme Maqui Miracle Workshop

"You're cordially invited to the Lancôme Maqui Miracle Natural Brightening Creator Workshop happening on;

Date: 15 March 2011 (Tuesday)
Time: 7.00 pm – 8.30 pm
Venue: L'OREAL office – Level 13A and 15 Uptown 2, No.2, Jalan SS21/37, Damansara Uptown, 47400 Petaling Jaya "

bla bla bla
Remember, you'll also get to try out the new Maqui Miracle Natural Brightening Creator for yourselves, so don't miss the chance to attend this exclusive event! We look forward to seeing everyone there soon! :)  "

(^_^)

Tapi aku tau ke jalan nak pegi situ?Takpe..Google map kan ade..heee


Macam mane aku dapat invitation ni? Sbb aku just masukkan name, emel dan url blog je kat dlm Nuffnang punye iklan aritu..Terpilih la pulak...Bertuahnye badannnnn... (>_^)


Isnin

Niat Tu Ade..tapii...


Hello Monday that everyone hate..Many people don't like u, but I treat u same just like the other 6 days yaa..


Oh..I need to study back all the things about concrete..Umphh.!!! Delayed 2 week and I didn't even touch the book yet...Kalaulah..kalaulah dulu mase belajar aku amik major concrete, aku tidaklah se'fobia' ini..


Last Saturday, my ex-lecturer during diploma study inform about the TPM programme [tenaga pengajar muda by UiTM].. Di mana, kita akan menyambung pelajaran ke peringkat master degree dan dibekalkan elaun sebanyak 2K , yuran pengajian dibayar dan buku2 dibekalkan.. [that's what my lecturer says]..Tamat je pengajian, terus diserap menjadi pensyarah. Memang nanti2 akan kene sambung PHD punye lah, tapi tu kendian cerite..


Tibe-tibe..aku rase aku interested..tapi..ade rase ragu2 lagi dalam hati..


Aku ade terpikir dulu, nak sambung belajar mase menganggur dulu, tapi kesian kat parent n family, bile la aku nak menyumbang kat dorang kan..dah asik dorang je belanje aku dari kecik..So aku lupekan niat tu kejap..



Patut ke?Perlu ke?Ke tunggu 4,5 tahun lagi??When I got enough experience that I can tell my all my student?When my knowledge comes from experience and not from book?



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



I think I got my answer..Tanamkan niat baik2..siram cukup..bagi die tumbuh subur..sampai mase, insyaAllah, I will..

kann..?



Aminn

Jumaat

When You Have To!



Tiap orang pun ade bende yang die xsuke atau xberkenan..Aku pun.. Topik aku arini.."kena paksa"

Aduii..Memang aku xsuke la kene pakse ni..Kat umah dulu, mak suke pakse aku makan..heh..ade tak mak korang pakse makan di kala umur2 mcm sekarang ni??xde kan??haa..mak aku suke tu..bukan anak die je yang die pakse, kawan2 anak die or tetamu yang datang pun di paksenye..selagi ko tak makan, selagi tu die dok soh makan..aku pun dgn terpakse nye pegi makan...

Haa..itu satu hal..kalau ko kene pakse beli bende ko taknak camane?mase aku kecik2 dulu la, bapak aku nih gemar sgt la nak belikanaku baju seluar kasut gaya lelaki..aku taknak, tapi time tu xreti nak menolak dan masih lagi kecik, aku terpakse la terime je.

Hari ni, sekarang ni, kat opis ni plak..masih ade lagi berlaku kes pakse-pakse ni..Kali ni kes kene pakse pegi Dinner..Aku baru je nak plan terus balik pas kua opis esok..Tibe2 kene lak g dinner..KENE PAKSE lak tu..Nak tak nak ..aku pun terpakse pegi ..Pas dinner baru la aku balik..dinner abis kul 10.30p.m..aku dari Ara Damansara 10.30..nak balik Somban..kul brape la sampai umah agaknye ni...haihhhh....hidup..hidup..



Yeayyy...esok balikkkkk...walopun sehari..tetap yeayyyy!!!!




Terdapat ralat dalam alat ini