Macam-Macam Adaa..

Rabu

Lepas Ni Mesti Stress Melampau!


Semalam macam tak percaya..Tapi pagi ni, baru dapat terima hakikat..





Nasib baik aku ade penyelamat kecil...




Maka ber'YM' lah kami satu opis,tingkat atas bawah bersatu di dalam YM menyuarakan rasa tidak puas hati [sesama sendiri] kerana tak perlu di kecoh benda yang sebegini..Yang menjadi topik perbualan utama 'Pasai pa boss la ni kemut sangat aihh??'

-Dulu hari2 [isnin-sabtu] ada 3 naskah suratkhabar [The Star, Berita Harian, Utusan Malaysia]..Sekarang tinggal 2 aje .Alasan seketari dia "boss want to cut cost"

-Dulu air minuman [mineral water] di order 2 kali sebulan [cepat abis sbb ramai keje site haus, org dalam opis pun haus,dah la pantry takdak!..bla bla bla]..Sekarang sebulan sekali, itu pun kalau boleh nak 2 bulan sekali, pun bercatu..dah abis seminggu, baru boleh order. Alasan seketari dia "boss want to cut cost"

-Dulu nak print takde limit..Sekarang dah ade..pastu limit tu bukan untuk tiap bulan pun [di mana aku ingat tiap bulan limited 150 kali print], tapi sekali je limit [like seumur hidup??]..Abis kau bagi aku limit 150print, pas abis limit tu, aku goyang kaki?Camtu?Bile pakai unlimited punye password, kau bising kenape banyak sangat print..Abis aku nak print proposal, drawing yang client ko 8 kali nak ubah design tu camane? Nak tulis sendiri?Nak lukis sendiri?

-Janji nak bagi bonus, tapi dah 2 bulan tangguh..padahal dah kumpul staff satu opis kata suma dapat bonus..Tibe2 kate macam kami yang tak cukup setahun tak layak dapat [berbeza dengan apa yang di brief semasa awal2 masuk kerja-'u'll get the pro-rate']

-Masa minggu kedua puasa, depan2 aku kau ajak sume staff g lunch [sebangsa dengan kau lah] sambil cakap kat aku 'later i'll belanja u all Muslim buka puasa ok. u don't terasa ok'..Bile orang dah booking, dah ready suma, kau kata kensel, sbb mahal sgt makanan tu.. Kau bawak depa lunch Japanese food tu xmahal? Kami ni kat kedai Tomyam pun takkan tak mampu ??

-Tiap kali lunch hour kena tutup aircond [patut aku pelik pasai pa tiap kali lunch hour hang pa, aku dok ketip2 keyboard buat keja hangpa, aku rasa panaih gila..]

-Paling pig, janji2 hang kat aku time intebiu satu pun hang tak follow..Memang aku nak petir hang bagi hanguih!Ketua aku bagi increment kat aku lepas aku confirm, hang pi cut..Hang ingat aku tak hangin??Siap kata, keja aku senang..'that's why  your pay are as easy as your job'..ohh easy ye?baik..'i will work as what i am paid off'

-Ada buat makan2 [al-ala dinner], pastu paksa kami pergi..pastu hangpa mabuk2, tak ingat apa, nak peluk2 perempuan Muslim..Jahanam!

-Pastu tibe2 nak buat block social network yang jadi pengubat hati kami sana sini..Macam kami tak siap keja hang bagi..Siap pitam kat site lagi aku tiap kali

Hang jaga-jagalah..sebab aku dah start enjin amarah aku ni..Jaga na! Aku takdak masa nak hormat hang ..


Sekian sesi luahan hati aku kali ini...


Petirrr!!!

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

so sad mr notty
but this is world kan
just face it
not to bad not to nice.
but we always need to face bad.
so so unfair.
but mr notty, actually its fair.
fair bcoz we r not alone.
Allah here, with us.
the bad is being us what we r now (ntah ye tidak ayat aku)

k bravo nut. keep blogging and can't wait for the next drama..ops story!!


-silent reader-

Terdapat ralat dalam alat ini