Macam-Macam Adaa..

Khamis

Loaded With D.I.Y Project

Yes.. Right now I am loaded with D.I.Y project..but only in my mind lohh..haha

I have tonned of D.I.Y. idea that i google in the internet and can't wait to share with dearly readers. Just that I don't have much time right now as I am also loaded with work..First thing first, petang ni kena beli barang dululah ape patut kan. Looks like I am more to buying crafty things instead of new shirt or tudung or stuff..Thats why i keep on repeat-peat-peat-peat wearing the same old things top to toe..






And I am also keep on repeat-peat-peat-peat working on the same project since last week..9 storey aje pun, tapi so stressing and so welcoming the pimples out from my forehead..


October is coming..New month, new resolution..Ape?Ingat new year aje kene ade resolution ka? New day also need new resolution ok..


Semoga segalanya berjalan lancar. ameeenn..


*1 days to go before BFF's wedding..Baju baru nak pi beli petang ni ngeeheee


Sabtu

Working Saturday Always Makes Me Thinking

Looking to the glass by wondering, 'What is the drink inside?' Instead of looking to the glass half empty or half full.




Cos the idiom full or empty just don't fit anymore. It's not how you see the thing you see, but how you think of the thing you see.


 









Oh yeah..This is not a drama nor story.

Rabu

Model Kanak-kanak


Kalau jumpe abang2 sepupu, aku ni langsung die tak pandang, tak heran..Kalau sorang2, aku jugak die carik dulu..hehe..budak-budak...

Nur Qistina Umairah, 3 tahun

Budak kecik ni suke bergambar.."Nak jadi model.." kate die..Tapi, aku dah pengaruh die, "Jadi Doktorlah , lagi best tauu.."..Sambil die mengangguk..paham ke tak paham tah ape aku cakap, aku pun tak taulah..

Kegemaran aku di masa lapang, ambil gambar die [sambil suruh dia buat aksi2].. Kalau ade abang sepupu, Akif..terjadilah aksi gedix sambil Akif malu2..ohh..gambar gedix takde dalam simpanan aku pulak  =(

Nah..












Ade macam Stacy tak??hehe















Bear yang die pegang tu [hairy one] housemate aku mase belajar [syai] nak buang..aku pun amik lah..bagi anak2 buah main..


"Berenti jap makan goreng pisang..amik gamba dgn maksu.."
.."ok.." sambil membetulkan rambut gaya Adira..
wekk..

 
Dia peminat setia Adira dan Stacy...

Hehe..

xoxo





Khamis

Hari Malaysia 16 September


Hari Malaysia ?? Apakah Hari Malaysia??


Hari Malaysia ni adalah hari di mana Tanah Melayu, Singapura, Sabah dan Sarawak menjadi satu...Ini terjadi pada 16 September 1963..Dan wujudlah nama Malaysia.Tapi, 2 tahun selepas tu, Singapura ni pulak tarik diri..Bermula tahun lepas [2010], Hari Malaysia di isytiharkan sebagai public holiday..yeayyy...


Tahun ni, di sebabkan Hari Raya jatuh pada Hari Merdeka, orang Malaysia tak berapa nak celebrate sangat a Hari Merdeka ni sbb fokus kat Raye semate2..[cehh..cakap macam la aku sambut punn..] Dan sempena Hari Malaysia, perarakan Hari Merdeka pun di jalankan sekali di Dataran Merdeka..Dan..[dan lagi..] seminggu ni, banyak lah jalan2 di tutup sempena raptai penuh tuk hari tersebut..Jalan2 yang ditutup sempena Sambutan Hari Malaysia dan Hari Merdeka 2011 adalah:

Jalan Travers
Jalan Mahameru
Jalan Damansara (Carcosa Seri Negara)
Jalan Lembah
Jalan Perdana (Masjid Negara)
Bulatan Hishamuddin
Jalan Hishamuddin
Jalan Tembusu
Jalan Cenderasari
Jalan Kinabalu
Susur Bukit Aman
Jalan Raja
Jalan Leboh Pasar Besar
Jalan Lebuh Ampang
Jalan Tun Perak
Bulatan Dato Onn
Jalan Parlimen
Jalan Raja Laut
Jalan Sultan Ismail
Jalan Tunku Abdul Rahman
Jalan Munsyi Abdullah
Jalan Dang Wangi dan
Jalan Mahkamah Persekutuan


Yang aku boldkan tu, memang tulah tumpuan kalau hari cuti, tapi esok [16 September] jangan kau buat2 nyah pegi ke sanun..Tempah mautlah tu, silap2 duduk dalam keta berjam2!!

Aku sendiri terkena..Bukan aku pegi pun mane2 jalan yang tutup tu, tapi sbb jalan tutup, sume orang pun cari jalan alternatif..maksudnya,jalan2 tak terlibat pun akan congest sekali..Lebih baik anda balik kampung seperti aku..ngehehehehe..

Bukan nak cerita sangat pun pasal Hari Malaysia..Tapi tarikh 16 September tu sendiri..Ade ape pulak pada 16 September ni?

Kan ianya Public Holiday..dah coti2 ni, better balik kampung kan..Lagipun, ade orang tu nak buat Open House..haha..jomlah kite..aku harap menu Nasi Ayam ade..aminnn...hehehe..

Selain itu, ianya adalah Besday abang besar aku..Turning 39 this year..Selamat Hari Jadi Abang..abang, tolong ye belajar camana nak gune internet..jangan kalah dengan anak buah ye..haha

Habis cerite 16 September, 17 September tu pulak, adik orang tu nak bertunang..Orang tu bile?Tak taulah bile..

Sekian

Pantun 2 kerat dari aku:

Selamat berhujung minggu, pandai2lah  awok amik EL hari sabtu!


**Happy belated Birthday Aci on 13 September..Hadiah?takde hadiah..haha

Isnin

With The Mirza's -- Cars 2


Selepas ini..dapat juge aku membawa The Mirza's pegi menonton..hehe..Aku menggelar anak2 abang aku the mirza's kerane boleh la berangan ade anak buah ala-ala the beatles..boleh gitu??haha

Di sebabkan dorang ni suke bebenor Cars, aku pun bawak la dorang pegi tengok wayang cerita Cars 2..Sebenarnye tiket dah abis..Aku kecewe [aku pulak kecewa..haha]..kecewa sebab dah beria2 nak bawak bebudak ni pegi tgk wayang..paling eksaited tentulah Harraz..Okeh..tgk 3D lah..sebab banyak kosong lagi seat..Lagipun, saje je nak bawak dorang hepi2..adiah sebab rajin puasa..Kate mama dorang, si adik dan abang tak banyak ponteng, adelah 5,6 hari je tak puasa..yang lain, posa penuh ok..Sape tak posa penuh kat sini??Buat malu je dgn budak 4 tahun dan 6 tahun ni tauu...

Kelakar sebab takde sweater [tertinggal kat rumah S2], mama mereka pakaikan baju t-shirt diluar baju tido mereka..

Haa..begini..


Mase dah sampai JJ, dok carik2 parking, Akif tibe2 burak dgn si adik, Harraz
"Abang rase macam malu jelah pakai baju luar ni..ade tulis Danger ni..abang rase tak payah kot pakai baju luar ni"
Aku dalam hati..Danger??Warning tuu..mane ade tulis danger..hahahaha..dah start gelak sorang2 dah..
"Harraz suke pakai baju ni..Harraz tak malu..Harraz nak pakai lah..ade gamba nih.." sambil tunjuk2 gambar motor kat t-shirt die tu..
Aku pun masuk campur.. "Nak malu ape akif..ok lah tu..maksu pun pakai baju 2 lapis ni..orang pakai baju 2 lapis barulah best.." [ok..aku tak lah pakai baju macam dorang tu, pakai cardigan ok..2 lapis jugak kan, bersama t-shirt di dalam..haha]
"Yeke maksu?Yelah, akif tak bukak lah.."  ...Hhehe

Keluar2 kereta, aku sibuk bawak kamera.

Harraz: Maksu, kite nak pegi tengok wayang kan, kenape nak bawak kamera?
Akif: Aah la maksu ni..mane boleh ade flash..die tulis kat situ, no flash tau..nanti kene tangkap
Aku: Bisinglah.. (-_-)
Bile aku tanye masing2 nak makan ape, dorang kate taknak..dah kenyang.popcorn?taknak..Keropok?taknak..air?taknak..ohh..ok..Aku beli jugak lah air mineral dan keropok..mane tau kot2 ade yang nak kang..



Bile si abang tgk kamera, si adik tgk tah kemana..

Bile si adik pulak tgk kamera, si abang pulak mengada2..


Die kate no flash la maksu..
Diam lah kau..Aishh..


Dalam panggung, aku nak snap lah gamba dorang pakai cermin mate 3D tu.. Si akif dah bising2 dgn si harraz.."Maksu..nanti kene tangkap lah..mane boleh flash..".."Okeyyyyyyyy..."..Adoi..bebudak nihh....Aku nak masuk dalam blog lah..Ishhkk...





"Okey dah start..diam2 tau maksu..jangan bising.." (-___-)


Last. keropok yang aku beli tak cukup2..tulah lain kali jual mahal lagiii...










Ahad

Kisahnya


Lame dah tak merepek2 update blog ni..Agak bizi kerja,bergaduh dgn bos dan cari kerja lain..muahahahaha..Banyak nak diceritakan pasal Hari Raya lepas..itu ini begitu begini..tak berkesempatan pulak..waktu tidur pun terasa tak cukup inikan pulak nak update blog..hmmm..


Masuk area Sek.7 Shah Alam baru ni tadi..Ohh..tersilap langkah aku hari ni..Student2 dah balik dahh..Sangat sesak..adoii..Mase dorang coti sem 3 bulan itu hari pun Shah Alam tak kurang sesak, sekarang bertambah2 lagi..Ok uolss my dear student, selamat menjalani kehidupan sbg pelajar di Universiti di Hatiku ini ok..Sile lah berebut kipas2 lecturer anda.


Alkisah cerita tak berapa pandai..Balik je dari open house Azie tadi di SPutra, aku ter saje lepaskan simpang masuk PHeights utk balik ke rumah..Semalam dok rumah aje, aku rase hari ni nak melangok pegi mane2..Pegi mane ?Tak tau..Ikut kaki melangkah roda berputar..Masuk Padang Jawa, keluar ke Setia Alam..Tgk2 rumah baru naik..cantik! dan of course mahal lahh..perlahan2 lalu site beliau..malas nak kacau dia kerja, aku pusing2 tgk2 rumah lagi..Ok ..tak mampu..Sesungguhnye, tinggi betul taraf hidup di sini..Rumah area Saujana Putra tu, 2 bilik, 1 bilik air, 1 bilik stor, mencecah 250k..and I like WHAT???rumah teres 2 tingkat yang aku anggarkan 22" x 75" atau 80" sekitar 500k..and I like HOH?? kenape lah hartanah ni nilai die naik sgt mendadak dan semakin tinggi??Sape yang kawal harga eh?ade sape2 tau?ke mmg tak di kawal?aku pun tak tau lah kawal , pengawal, bla bla bla


Drive..Boringlah..malas nak balik lagi..Telepon si Sayed Dayah..Niat di hati mahu mengajak beliau ke rumah sepupu di puncak perdana..tetengok, sepupu pulak takde kat rumah..adoii..time pung pang pung pang cakap telepon dgn sepupu tu, maka aku dengan segala hormatnye terlepas simpang ke Shah Alam..Muncul2 je dah sign board Subang dan Kelana Jaya..Syabas Asma..anda berjaya buang minyak dan duit tol dengan jayanya..

Dah bayar NKVE bayar pulak PLUS..pakai syiling ye..pakai syiling..sigh..



Nah gambar aku dgn ex-STTJ beraye kat depan STTJ minggu lepas
from left: me, pidah, asmahani, zila



Pasni moh tengok rumah kat Kota Kemuning plak..boleh jumpe Pidah..ngehehe..



Now what?Signing off loh..Ape lagi..

XOXO


Rumah Terbuka 2011 Pharmaniaga

Syawal ke-12..
Orang sana sini buat Open House..wow..peluang makan free tuu..Macam malam tadi, pergi ke Rumah Terbuka Pharmaniaga..OK..memang tak relate dgn aku pun, tapi aku pergi..Itulah bagusnye ramai kawan..ahaks..Thanks Hanis..and to Farrah also lah..

Sangatlah kelass, sebab ade lucky draw yand hadiahnye memang kelass..Tiket pergi balik dan accomodation 3 hari 2 malam ke London, Bali, Seoul, Ho Chi Min, iPhone, iPad, TV LCD 42", laptop,DSLR canon etc..banyakk...kelass kan?



http://herhandcards.blogspot.com/


Syawal ke-13..
Malas betul nak keluar rumah di hari minggu..Colleagues ajak makan2 di rumah mereka..Ade 2 jemputan..sangat malas..tapi, kerana mahu menjaga hati, aku pergi lah juge, bukan jauh pun Saujana Putra tu aje haa...Yang lagi seorang tu jauh sikit banyak..Nun di Sungai Buloh..Tahukah aku??Tidak..Ok..tak payah pergi..Dari aku sesat tak pasal2, baik duduk ontok2 di rumah..






Terdapat ralat dalam alat ini