Macam-Macam Adaa..

Rabu

Jalan-Jalan Waktu Malam



Yaa...sudah lama tak jalan waktu malam..Ini minggu lepas punya ceritaaa....




Lengang gilerr..


Clear betul jalan kan?

Okey singgah sini..Nyce spot for photographer..


Tengok..dia dok tukaq2 kaler


















Cantik kan? Selama ni dok lalu naik keta..La ni, benti amik gambaq la pulak..

Mister Potato mintak encik makhluk asing kidnap die.hehe 









Please ignore the couples and the homeless..heh..

Pun adaaa...

pun mahu jugaa......

Eh..apa nii..??


Tadaa... KL dah ada this kind of landmark..huhuhu



Selama ni omputih saje amik2 gamba kat KL ni..Kite lak dok tersepit kat traffic jem..
Apa kata meh amik gambar kat negara sendiri??

Baguih dok ada..yihaaa....


Ehh..ade lagii...

Siang aku tak makan sebab nak simpan perut untuk ini..



Tapi last-last tak abis..Ohh..tidak seperti dulu..Jijik betul rase die..Seriuss tak tipuu!!


Dear readers..JANGAN DATANG SINI TAUU!!!!!!

OK..bye!


Daiso



Heppy betul hati ni bile terjumpe kedai Daiso aritu. Padehal sebelum tu dah singgah kat Sek.2 Shah Alam sebab belikan cutting mat yang kakak ipar pesan, dan membeli lain2 sekali..Pergi ke Harbour's Place Klang sebab nak tengok wayang kat MBO. Sementara tunggu wayang setat, aku pun berjalan-jalan lah..Tibe2..Dang!! 
"Eh, Daiso!" kate beliau..Aku pun kate " So desu ne?" Bile nampak papan tanda kedai tulis Daiso, aku rase seronok..seronok sangat2. Beliau sgt memahami kegemaran aku..bagus!

Purata membeli barang2 kraft kepada membeli baju dan lain2 adalah 4:1..Tu diaaa...BTW, Daiso adalah kedai di mana barang2 di dalam semua berharga RM5 sahaja..Ya..RM5!! 

Ape yang aku beli? Antara barang2 sempat di snap. Yang lain2 dah tak dapat nak snap, dah pakai kat keta..Hehe.


Kotak ni kualiti tinggi. Kat kedai lain maun belas2 ringgit atau puluh2..I got it for RM5.
Kayu berbentuk oval tu [tak tau pa nama] ade chain atas die.Leh buat hiasan kat pintu atau dinding selepas di letak hiasan quilling. RM5 only
Atas kotak tu , kaler biru tu, adalah embosser [kegilaan crafter] pung RM5..hahahaha..Aku dah beli aritu, kali ni beli tuk kakak ipar pulek.

Dah susun2 barang2 lam kotak. Sebelum ni letak lam kotak yang dah seletip2 tepi2 die. Yang ni. letak la barang byk mane pun, tahan lasak! Ade banyak corak dan bentuk dan size, tapi aku pilih kaler kuning cair boring ni. 


 Haa..ini jumpe kat kedai Sek.2 mase memilih cutting mat. Tau ka ini barang apa? [dalam hati dah terpikir buat pelamin sendiri..yaiii]

Haa..cutting mat ni RM17 je..besau lak tu,size A3. Aku beli size A4 thru online pun sama harga tau =(



Daiso ada di:
IOI Mall, Puchong
Aeon [JJ] Bkt. Tinggi Klang
Harbour's Place , Klang
Sunway Pyramid
Terdapat ralat dalam alat ini