Macam-Macam Adaa..

Jumaat

Of Ceremony D.I.Y: Part 1

Salam & Hi...!


Okey.. (Breath in..and out).. Don't know where to start. Terlalu banyak yang nak aku ceritakan kat sini. Upload gambar aktiviti2 aku sepanjang menyepi, pasal kucing housemate aku beranak, pasal jiran pindah (hoh?) haha..Macam-macam..Sangat macam-macam. (Semua untuk kenangan aku sendiri di masa depan I mind you) Tapi tidak pulak aku jumpe kesempatan itu. Just nak share ape yang aku sedang giat jalankan untuk majlis aku akan datang. (tak la giat sangat actually. Ngee Hee!) 



Beli kertas raw macam ni memang menduga aku cos I really like to ask for my companion opinion. Tapi sebab datang sorang2 aritu, lepas beli, tutup mata. Kalau tak cukup nanti datang sini lagi dan beli lagi. Siap buat member card sebab nak dapat less cos I know this is "the place" ..


One of my D.I.Y. I loikee the colour tapi sayangnye tak banyak. So campur2 juga dengan colour lain. 


I'm designing the Tag also. Cute character pilihan hati. 

Kepala katil ni dah nak kene buang dek housemate. Tapi tibe-tibe idea kilat datang, aku tak bagi buang. Sampah-sampah memang bagi ke aku. Untuk ape? Ade laa..hehehe



Opismate la yang setia supply aku dengan tin susu ni. Pagi ni pun die tambah lagi 2 tin. Tengkiu Kak Lina!! Tin susu buruk ni aku nak reuse jadi decoration. How? Tunggu..


Ok. Itu sahaje dulu buat mase ni. Later I will show on how the process of my D.I.Y. In sha Allah. (Walau lambat) Yeah, another one. Would like to share this shop that I encounter last week. So-my-type-of-shop..! Nama kedai ni Typo located at Setia City Mall. Memang barang2 rare la. Macam dalam gambar ni ade letters made from wood. Cantik !! Tapi aku tak beli sebab bukan dalam list barang belian tapi termasuk dalam list barang D.I.Y. Dang..!! Semua pun aku nak buat sendiri. Mampu ke? 

In sha Allah.



Typo @ Setia City Mall, Setia Alam


Other than the above stuff, there is so many things yang aku akan D.I.Y. (termasuk la nak mintak tolong kak ipar aku tu juge sesikit. Hehe..If u read this Kak Effi, u jaga-jaga ye. Hehe) Cos I really need opinion from her. Eh mane nak letak eh? Ok tak buat camni? Warne ape ye cantik? Bla bla bla.. Memandangkan aku ade lagi 3 order dari kengkawan untuk handmade art aku  yang belum siap (belum mula pun..) so aku concentrate nyiapkan order la dulu sebelum serious untuk diri sendiri.


I love to D.I.Y. So in love. Plan aku nak majlis simple with a touch of D.I.Y , indah dan yang semua orang ingat. Where it comes with a tight budget and no no no pembaziran. In sha Allah semoga semua dipermudahkan. (Hado ko jumpo bakal perantin sibuk nak D.I.Y tanpa memperdulikan andaman muka? Hado..Den laa..)--Pelan-pelan kayuh (^_^)






Dan tak berniat nak jadikan blog aku ni sebagai B2B punya blog pun.





Terdapat ralat dalam alat ini