Macam-Macam Adaa..

Isnin

Mean Monday #1

Tak sukalah orang hipokrit..Aku pun tak suka nak menjadi hipokrit..Tapi ada masa2nya, sesiapa pun akan terpaksa menjadi hipokrit dek keadaan sekeliling..Kan?Ke tak?

Hari ni mood aku berada di tahap 1 [Tahap 1-10 merujuk 1 paling batu-bata, dan 10 paling best meletop-pop-pop]..ya.. mood aku di kedudukan paling dukacita..

Memang arini aku makan gaji buta lah kot..Fikiran aku merewang2, melayang2, terawang2..Aku tahu lah penyebab die, sebab aku terpaksa buat senyum paksa, terpaksa melayan kerenah orang besar di tempat kerja, keadaan kesihatan tak berapa meletop-pop-pop dan sebab terpaksa jadi hipokrit lah..Bila aku terpaksa berbuat sesuatu yang aku sendiri tak redha [..TERPAKSA.] mood terus lah jatuh merudum.

Iyalah, hidup ni umpama roda, kejap di atas, kejap di bawah..Ada pasang surutnya..Ada give and take [geli terpaksa give and take dgn yang kita tak setulus hati suka..wekkkk!!]

Aku jenis bukan kaki kipas..Tak reti ambil hati..Tak reti purak2 mesra..Okeylah, lepas ni google macam mane nak jadi 'kaki kipas kesayangan' ..duhhh..

Hilang dan Lenyap ketenangan yang aku bekal dari seremban..Tak ape, cari rezki punya pasal, telankan aje peria pahit dalam2. Nanti aku basuhlah dengan cendol Haji Shariff tengah2 pekan.

Aku penat. Tak secure pun ada..

Ok. Tata

Sabtu

Cantik Tak?

Malam tadi buat ni sambil tgk Pirates of The Carribean kat TV3..Tengok lapan blas kali pun tak boring ok..








Cantik tak?


Niat di hati nak jadikan brooch..Bukan tuk pakai tudung, tapi letak kat dada baju [se-elok2nye baju yang knitted, nampak cantik sket..huhu]
 

 
*tersebtuh hati mengenangkan love story Elizabeth Swann dengan Will Turner.. " 1 day on the land, 10 years at the sea "

Short entry, nak sambung keja..


x0x0




Rabu

i Got No Bone


Hai...Howdy..?



  It's me..yeah me..


Look at me closely..Realllyy close..Recognised me??

No?

Then U must not be Mak's friend at Jengka..


Oh.. yeah..this is my friend..but he always sleep..He likes to sleep..Pity me..Sigh..



Hai to Mak's friend who still recognize me..say hai to my Mak also okay??


*My name? Please refer entry title
*Who is Mak?=my keeper=some call her asma=some call her nut


Dear Friend during Diploma in Uitm Jengka..Miss u guys..


i got no bone..no kidding!


**Yes, Mak is a bit un-arranged this past few weeks..lucky she got Cow-dee-doo..err...cow-who??

Wordless Wednesday #1









\(^_^)/


*google


Halo Moon


Halo Moon..Terbaca tentang fenomena Halo Moon di AANS.."Halo Moon adalah fenomena bulan yang kelihatan seolah-olah dikelilingi cincin dan ianya berlaku disebabkan pembiasan cahaya bulan yang melalui kristal ais (ketulan ais) pada awan jenis sirus yang terletak kira-kira 5 hingga 10 kilometer dari permukaan bumi."  Ohh..kosan ehh..

Okeyy..hari ahad malam isnin aritu aku tengok je fenomena Halo Moon ni..tapi aku tak tau pun ianya adelah Halo Moon..Kebetulan aku nampak, aku just cakap dalam hati "cantiknye....." Niat nak amik gmbar, tapi dgn kamera hempon aku ni je, mmg lah tak jelas [pernah cuba mengambil gambar bulan, tapi hasilnye hitam pekat gelap ajee..] Penyudahnye, tengok ajelah..Patutlah Ladynoe ade letak gambar bulan macam yg aku nampak malam arituh..[skrol ke hujung gambar di dalam link ladynoe tu ye..hihi]

*google



Melihat pula di dalam gambar AANS yang di zoom, semasa fenomena Halo Moon tu berlaku, ada kelihatan kalimah Allah S.W.T betul2 di sebelah bulan [sebelah ke, bawah ke, tepi ke, tak tau nak terang] MasyaAllah SubhanAllah..!! .. Kenape aku tak nampak?? T_T  Terase diri ini begitu kerdil..Siapalah aku..Tapi 12 golongan manusia di akhirat di langit tak akan aku lupa ..SubhanAllah..


**D.I.Y Tutorial

Sabtu

Sharing Entry : 22 Sebab Malaikat Rahmat Tak Masuk Rumah

Terbaca di blog AANS, dan terasa nak share dgn korang..

Rumah2 yang Malaikat Rahmat tak akan masuk ialah:

1-Rumah orang yang memutuskan hubungan Silatul Rahim.

2-Rumah orang yang memakan harta anak yatim secara haram.

3-Rumah yang memelihara anjing.

4-Rumah yang banyak menyimpan gambar yang mencerca Para Sahabat Nabi, orang yang telah mati dan sebagainya.

5-Rumah yang mengumandangkan nyanyian yang memuja selain daripada Allah SWT.


6- Rumah yang sering meninggikan suara.
7- Rumah yang didiami mereka yang syirik kepada Allah SWT seperti tukang tilik, ahli syihir dan nujum.

8-Rumah yang menggunakan perhiasan daripada emas seperti pinggan dan mangkuk daripada emas.

9- Rumah yang makan makanan yang berbau seperti bauan rokok, perokok, penagih dadah .

10- Rumah yang didiami mereka yang sentiasa bergelombang dengan maksiat.

11- Rumah yang didiami mereka yang melakukan dosa-dosa besar.

12-Rumah yang didiami mereka yang derhaka kepada kedua ibu bapa.

13- Rumah pemakan riba,intres.

14-Rumah yang mengamalkan budaya syaitan seperti kumpulan rock.

15- Rumah yang memiliki patung-patung.

16-Rumah yang memiliki loceng seperti loceng gereja.

17- Rumah yang didiami peminum arak.

18- Rumah yang mempercayai tukang tilik.

19- Rumah yang didiami mereka yang mendapat laknat Allah SWT, pemakan rasuah, pemberi rasuah dan mereka yang mengubah kejadian Allah SWT seperti wanita yang mencukur bulu kening, wanita yang memakai gelang atau rantai di kaki.

20- Rumah yang didiami mereka yang berhadas besar tanpa mandi Janabah/Junub.

21- Rumah yang melakukan pembaziran ( berhias dengan berlebihan ).

22- Rumah yang melakukan maksiat di dalamnya.

Hari Sabtu biasanya mood untuk balik Seremban membuak2..Apakan daya, harus aku tahan niat di hati ini..Now, every single penny is count!


























Khamis

Zila's Wedding

Okey, there are 4 of us in the team..the team?haha.. And this is the second wedding among four of us.. Two are taken, one already engaged, and left one waiting for the right time..Yeah, the right time...Enough saying, this is the picture that I managed to snap during the ceremony [not much as I am more keen to enter-the-frame with the hired photographer..ngehehehe]

**please click on the picture for a bigger view**








 Hantaran dari pihak perempuan. hantaran dari pihak lelaki tak sempat plak nak snap




 Kristal hand bouquet for akad nikah..





Before akad nikah, with her bridesmaid


 With bakal pengantin baru bersama pengantin lama..oopsss..hehehe






 Such a drama queen kan??

 The four of us



 Little fairy - which is her niece


 Cantik kan pelamin?kan?kan?


Cantik kan meja makan beradap?kan?kan? 






 Tiqah with her son, Fatih..cute cute cute!!! Serope muke ibu!


The Door gift for closed friend..



Everything in her wedding is beautiful..Makeup, wedding dress, dais, Bilik pengantin and guestbook station..hehe..


Congrats Zila & Zamri.. Sem0ga bahagia dunia akhirat...


*happy for you and a bit sad also as we won't have the chance to be together as before*








Terdapat ralat dalam alat ini