Macam-Macam Adaa..

Khamis

New Born



Welcoming 



               Muhammad Qaid Rizqi

                                                                

                                                   on 17th June 2011


                                                                 
                                                                             Semoga membesar menjadi anak yang baik, soleh
                                                                             berguna dan menjaga ibu dengan baik (^_^)




and yes..we all love u..so much!



*Happy Birthday to Muhammad Harraz Mirza on his 4th birthday on the same day Qaid was born. Looks like this June and in future is a double triple quadruple birthday celebration for my dear nephews and niece *
- Muhammad Harraz Mirza [4] & Muhammad Qaid Rizqi [born] = 17 June
- Nur Qistina Umairah [3] & Muhammad Firas Mirza [1] = 5 June


Sian Muhammad Akif Mirza sambut 28 February [6]  sorang2..Sebaik mama die February jugak..cume, di awal bulan aje..hehehe



Rabu

Cabaran Entry # 14


This picture quite old actually..[obviously..just by looking at my sistah which is still anak dara-now she's expecting..and me-which is not too demok like now ..duhh..] But this the only picture I have right now..Plus, lately my brothah seldom taking his camera like he used to when we are on family vacation..so..this is it..







This purple baju, I kenot wear dah..oh my.. =(





Ohh sian Firas..this time he's still not around yet..This 2011 Raya,our family member will adding up with 2 cute baby.. =)



Isnin

1



Internet memang melekakan..Lebih2 lagi bila di guna di waktu pejabat

Tak patut

Sekian

Selasa

Things Should Be This Way



[1]    Aku rasa, selain asingkan tandas mengikut jantina Lelaki dan Perempuan, perlu jugak 
         diasingkan tandas ikut cara orang tu membersihkan diri lepas buang air..contohnya;  
         Tandas Guna Air, Tandas Guna Tisu, Tandas Tak Guna Apa2.. Aku geli la berkongsi 
         tandas dgn orang yg tak reti guna air lepas buang air.

[2]   Aku rasa, orang yang nak membeli kereta boleh memilih kereta yang nak di beli tu 
        bersama dengan lampu  signal atau tidak..Sebab, aku tgk banyak je orang bawak kereta 
        tak reti guna lampu signal..Nak masuk kanan ke, kiri ke, main redah je..pemandu kereta 
        belakang plak yang cuak takut terlanggar kereta  yang tak bagi signal tu..

[3]   Aku rasa, orang awam patut mempunyai hak melempang mat rempit yang saje berlagak 
        superman on the road sebab korang bayangkan la..tengah dok asyik melayan jiwang lagu 
        Hazami kat redio..'sayangku mungkir pada kejujuranku...', tibe2 ade motor 2,3 buah 
        memotong dengan cara bahaya yang membuatkan korang hilang kawalan stereng 
        sekaligus  hilang bayangan rupe paras Hazami yang hunk dan hemsem jugak lupe lirik 
        lagu Hazami yang best tuu..Aku banyak kali je hampir terbabas dek perangai         
        syaitooonnn mat rempit ni..Memang lepas je hilang bayangan abang Hazami tu, datang 
        bayangan aku lempang laju2 mat2 rempit tu..

[4]   Aku rasa, dengan selarinya kenaikan harga barang dan minyak ini jam, sepatutnya di 
        adakan kenaikan gaji bagi pekerja2 swasta yang teraniaya dek double standard oleh 
        bos2 berlainan ..ataupun..adakan benchmark gaji untuk pekerja2, terutama kaum untuk 
        kaum X yang bekerja dibawah kaum Y dan Z [vice versa] kerana telah terjadi bahawa 
        budak hingusan [yang keje melopong] boleh mencapai gaji tinggi lagi pekerja 
       berpengalaman dan berkelayakan tinggi [yang workload berduyun2] hanya kerana si bos 
       adalah sama kaum X dengannya..


[5]   Aku rasa, instead of buat couple seat kat panggung wayang, sepatutnya panggung  
        wayang buat family seat with kids seat..sebab budak umur 3,4 tahun dok kat seat biase 
        mmg tak nampak la screen kat depan walopun screen tu gedabak besar..[dah nama pun 
        couple seat, mmg untuk couple jantan betina jela eh?..time berdua dengan girlfriend tak 
        pulak dia offer kite dok couple seat..why a??couple jugak apeww..] Nanti bawak anak2 
        buah pegi tengok Cars 2, agak2 dah ada ke kids punya seat a?


[6]   Aku rasa, orang luar dan sape2 nak dok kat Malaysia, bekerja dsb kene la belajar Bahasa 
        Melayu..Kenapa perlu orang tempatan yang kena tahu bahasa anda? Kenapa? Dok 
        Malaysia 10 tahun pun aku kena dengar butir patah perkataan full slang bahasa anda 
        itu..FYI, walaupun saya tak racist, sometimes I can be one a I tell you..


      Ini apa yang aku rasa..ade yang tak rasa apa2??...Maaf ler terkurang gule dan garam..  

      (^_<)


****aku tak tau la kenape entry kali ni senget benget..puas edit..takpe, still leh baca..dan rasa kann???
Terdapat ralat dalam alat ini