Macam-Macam Adaa..

Isnin

Banjir Oh Banjir : Banjir Teruk


Salam and greetings..


Lama aku menyepi. Come back plak dengan cerite tak berape best. Remember last year entry on banjir? Yang ini lahh.. Ok.. Tahun ni sekali lagi dugaan banjir berlaku and even worst. Malam Sabtu baru-baru ni, walaupun hujan tak turun setitik pun, tiba-tiba air deras tenggelamkan taman perumahan aku, sekaligus tingkat bawah rumah aku. Talk less, tengoklah gambar kat bawah ni. Malas sesangat nak letak watermark. Layann..



















Air berada pade paras lutut aku ye di luar rumah dan pada paras atas buku lali di dalam rumah. Pening kepale memikirkan banjir yg berlaku tanpa hujan. Rupa-rupanya air hujan dari K.L yang masuk ke Sungai Klang yang menjadikan kami mangsa. What happened eyy? Is SMART Tunnel alone not enough to overcome the flood problem? Kini jadi nya taman perumahan aku adalah Flood Prone Area. Kasihan aku yang di bilik bawah. Banyak barang takleh pakai lagi. Double penat tuk aku sebab selain megemas barang2 rumah aku jugak penat mengemas barang2 sendiri. Tengkiu to all housemate yg membantu. Malam tu jugak kami membersih rumah. Pukul 2pagi baru boleh duduk rehat, pukul 3 baru nak lelap. Walaupun banyak haiwan2 keluar dari tempat mereka, aku steady tido depan tivi. Lipan lah paling banyak merayap. Adoilahh ..banjir oh banjir.. Harapnya aku dah pindah sebelum bencana akan datang. 


Err..Pengumuman..Ehemm..Ehemm.. Aku dah bertunang yaww..Gambar??Ahh..takde..takde..kbai..




Terdapat ralat dalam alat ini