Macam-Macam Adaa..

Isnin

sunShinE + tsunami

u are my sunshine
my only sunshine
u make me happy...la la la la..nyanyi2 bile heppy..

di lande ribut taufan tsunami dan dgn tak sengaje telah melukakan hati orang utk pertahankan k.a.m.i..kami bahagie..
walaupun ade lagi sifat nakal utk berpacar lain sedangkan sudah berpunye, di akhirnye kami sedar juge dan kami bahagie..
maaf kepade yg terluke, sengaje dilukekan dan yg kami lukekan hanye semate2 kami yakin k.a.m.i akan bahagie..
sesungguhnye, kami berterime kasih kpd yg percaye kpd hubungan kami ini..
jike ade yg mengatekan sebaliknye, mungkin ade sbb tersendiri dan dendam yg membare..

apepun kami akan pertahankan k.a.m.i hingga ke akhirnye..masih mengakui ade kumbang yg dtg menyape dan bunge yg mekar2 yg menyebabkan kadang2 kami alpa dan tersasar..

maaf dan terime kasih ..



Ahad

yesterday and the anonymous

.....

semalam ahernye aku konvo..paling penting skrol yg aku dapat tu..hahaha..rase terpakse je pegi..paling xbest gamba xde..hiiiiiiiiiiiii....name pun sidang petang..lemas, rimas aku tunggu nak abis..malas kot nak cite lebih2..gmbar utk di upload xde..ade kat kat effi+nana beberape keping je..sian kat pregnant mom kak effi yg sanggup dtg and anak2nye..yelah..dgn panas dan xselesenye dok bawah khemah..seb x terbersalin je semalam..hiks..tq utk family aku yg datang..tq.. =)


utk convocation kali ni,najib [ex-classmate awam 2 sttj] pun ade same..die ari isnin kot..aku pun dok la cari name die..jumpe!!hehe..congrats utk ko najib!!!at last eyy??

terkejut dgn ade seorang anonymous yg mengomen..xdapat nak agak sape sbb yg die komen tu bukan aku..(tajuk x, y dan z punye entri)..tp nampak di situ ade ketidakpuasan hati..perlu ke di panjang2kan lagi isu itu kalau keputusan sudah tercapai??biarlah mereke bahagie..

Isnin

my second last day

salam and hello..

meniti hari2 last keje ni aku jadi agak malas..kertas BM dah siap tande..esok sains b4 rehat..ade 4 class yg aku ajar..sempat ke abis tande b4 kul 2??jawabnye tidakkk...make aku biar ajelah cikgu asal yg tande..[dah tu keje kau..humm..]..hari ini telah berjaye pulang dgn catatan mase 20menet..!!hehehe

badan agak belum sehat lagi..tonsil bengkak lak..merane badan ,xdapat nak telan makanan podeh2 kogomaran..gaji pon xdapat2 lagi..nasib ade yg prihatin bagi belanje.hehe..[iaitu en. boyot--seolah2 beliau keje besar nak bagi aku duit] [bapak pun bagi jugak..asih pak!!]

semalam kami ke ...[mule2 xtahu hale tuju..]..then die bawak aku ke jusco cheras selatan..big yet boring..tgk wayang jap..makan2..balik..kerete mak beliau pule ade org langgar mase parking..so otw balik agak sunyi [ beliau memikirkan beliau bakal di marah emaknye..]

en. boyot=beliau=kekasih ati saye... 
[sambil terpikir akan syai,dayah,zilla yg bakal bertunang--tibe2 aku mcm excited--xlame lagi aku pule..hehehe..bagaimane dgn en. haji abdul wahab??moge die ok..hahaha]

Sabtu

superCalifragiListisExpiaLidocious!!

helloooo....

okey..hari ni aku curik sikit mase utk mengupdate blog yg layu ni ha..
aku agak bz memandangkan hari bersejarah makin dekat..ooppsss....bkn hari bersejarah aku k,tp kakak aku..hehe..abis nape aku lak yg super bz??sbb for the first time,i will be the so-called-wedding-planner..[poyo..!!!hikss.]

i will be creating the dais [pelamin] sekaligus akulah yg akan make it reality[dengan pertolongan kak effi yg saye sangat2 perlukan..hehe..pleasure to work with u sis..hiks..sbb die yg pandai measure meter2 kain tu..hee]..sangat save budget dari sewa pelamin kek mak andam!!!lagipun the new pattern of dais is very2 simple,sweet [tiru ayat syai..hehe] and of course cantik..warne2 yg soft,xbanyak aksesori and banyak fresh flower..dalam kes aku ni,i will use the plastic one la sbb fresh flower wayyy to expensive..[xkene dgn objective aku yg nak budget,budget and budget..]..all the materials for the dais is 75% ready [dah beli awal2..]..the best part is,pasa kenduri,all the materials boleh di gune semule..sangat jimat,,the flowers,all the kain [yg bermeter2 panjangnye tu..], the beads chain [leh simpan tuk kenduri saye nanti..hahahaha],and few other things..

last thursday jamuan utk guru yg nak berambus ni berjaye di adekan..snap few picture of them..[will upload later]..walaupun aku ade dengar beberapa guru xsetuju dgn jamuan itu [peduli hape aku korang xsetuju..!!!]..this monday ade sambutan hari guru.macam xnak join sbb aku cume guru ganti je..hmm..apepon takat ni aku da dapat few cards from students and a lot of present..tengkiu to all of them..[sedih lak nak tinggalkan dorang =(    ]

today, student final sem civil engineering uitm s.alam will be having their big event..hehe..IDP Presentation..good luck to all of you..[to farah,bucuk saye,hanis,maa,ustazah,bla bla bla....]

in anytime my beloved umairah[niece] will arrive..hehe..sgt xsabar nak buli..umi nye tiade,so budak itu akan kurang mengade2..yihaa..petang ni pulak,ade date dgn dayah and maybe cikin skali..rindu nak borak2..miss my old fren much2..and last 2 days,aku dapat satu berite yg aku cukup suke..my ex-houzmate, syai will get engaged with her beloved bf,alan this coming school holiday [sori syai aku da bocor rahsie kat blog aku dulu. sbb aku excited ni.gembire utk ko...won't say anything in fb.]..malangnye aku xdapat la nak attend sbb buat jauh nun kat kelantan [kampung syai]..


k dear readers..gtg..salam

Khamis

saye sangat pEnat...

dear readers...there are sooooo many things i like to babling about,buttttt i'm wayyyyyyy too tired rite now..be patient to follow my blog ya....plus,i still didn't repaie my laptop yet..so this is it!!

Rabu

and..as usual..

salam and hello to all..

boring kan blog ni..hiii...hehehe..i'm at cc..nak bagi tokey cc ni kaye sbb dok labur duit kat cc ni..mcm ni la aku slagi laptop yg sakit tu x ber'repair'..[hehe..suke2 aje tmbah ber- kat perkataan omputih..]..aku still lagi berbaju kurung ni..in more or less 3 weeks i'll be back to my old title--'jobless'..frankly,i've started to like this job,this teaching stuff la..tapi ape leh buat,khidmat aku diperlukan takat tu je..hee..

all my boys+girls dah start dgr kate aku..homework pun hantar on time..paling touch..dapat adiah lagi dr budak2 tu..when i ask why, they said 'ala,saje2 je bagi cikgu hadiah'..hehe..and this morning,bile aku masuk je klas aku [3AL- GHAZALI@3C] sume kerumun aku..tanye peberet food,drinkds and kuih2..aku puas la pikir..apesal la budak2 ni..last2 ade mentol terang atas pale ni..--ini kan bulan mei..bulan smbutan hari guru..of course..nape xterpikir!!---so aku dapat la agak,ade jamuan klas for me..for their temporary teacher yg akan blah time dorang tgh exam tengah tahun!!!!..xdapat say goodbye pun kot time tu..xpe lah..xdelah adegan sedih2 dari budak2 pompuan kuat bodek klas aku tu..haha...
but,i'm thinking of to give them something so that i will be remembered..ape ye??[arap2 masuk la gaji..aminnnnnnn]..

actually just recover from flu,cough and 3 days ill..aiyoh..cannot tahan one kalau aku demam..takut la lagi2 tgh musim2 denggi dgn H1N1 ni.. 

hmm..3minggu yang latest ni was my difficult week..sangat2..something got to do with him..i do a lot of thinking yg last2 akan buat aku tertido!!..my conclusion about us--the difficulties will be there for the next year too!!!so i must pray a lot, a lot and a lot for us [and for my familia too]..semoge aku,die dan kami memahami satu same lain dan byk2 lah bersabar wahai aku..hehe..this saturday will meet him --insyaAllah..ke mane kami??



Terdapat ralat dalam alat ini