Macam-Macam Adaa..

Rabu

Daiso



Heppy betul hati ni bile terjumpe kedai Daiso aritu. Padehal sebelum tu dah singgah kat Sek.2 Shah Alam sebab belikan cutting mat yang kakak ipar pesan, dan membeli lain2 sekali..Pergi ke Harbour's Place Klang sebab nak tengok wayang kat MBO. Sementara tunggu wayang setat, aku pun berjalan-jalan lah..Tibe2..Dang!! 
"Eh, Daiso!" kate beliau..Aku pun kate " So desu ne?" Bile nampak papan tanda kedai tulis Daiso, aku rase seronok..seronok sangat2. Beliau sgt memahami kegemaran aku..bagus!

Purata membeli barang2 kraft kepada membeli baju dan lain2 adalah 4:1..Tu diaaa...BTW, Daiso adalah kedai di mana barang2 di dalam semua berharga RM5 sahaja..Ya..RM5!! 

Ape yang aku beli? Antara barang2 sempat di snap. Yang lain2 dah tak dapat nak snap, dah pakai kat keta..Hehe.


Kotak ni kualiti tinggi. Kat kedai lain maun belas2 ringgit atau puluh2..I got it for RM5.
Kayu berbentuk oval tu [tak tau pa nama] ade chain atas die.Leh buat hiasan kat pintu atau dinding selepas di letak hiasan quilling. RM5 only
Atas kotak tu , kaler biru tu, adalah embosser [kegilaan crafter] pung RM5..hahahaha..Aku dah beli aritu, kali ni beli tuk kakak ipar pulek.

Dah susun2 barang2 lam kotak. Sebelum ni letak lam kotak yang dah seletip2 tepi2 die. Yang ni. letak la barang byk mane pun, tahan lasak! Ade banyak corak dan bentuk dan size, tapi aku pilih kaler kuning cair boring ni. 


 Haa..ini jumpe kat kedai Sek.2 mase memilih cutting mat. Tau ka ini barang apa? [dalam hati dah terpikir buat pelamin sendiri..yaiii]

Haa..cutting mat ni RM17 je..besau lak tu,size A3. Aku beli size A4 thru online pun sama harga tau =(



Daiso ada di:
IOI Mall, Puchong
Aeon [JJ] Bkt. Tinggi Klang
Harbour's Place , Klang
Sunway Pyramid

2 ulasan:

Mama Mirza berkata...

wahhh,, bestnya... part paling besh sebab ada k ipar punya.. hehe.. i punya ler tuh.. nak gi jugek..

Siti Asiah berkata...

CUTTING MAT PU ADE KAT DAISO YE.SY DOK CR MENDE ALAH TU

Terdapat ralat dalam alat ini