Macam-Macam Adaa..

Sabtu

and..another weekend...

salam and hello..

ok..i'm here again..hehe..i just come back from Muzium Negeri with Akif and Harraz..hehe..tgk pameran hidupan laut yg semakin pupus..ade penyu kepala dua, penyu kembar siam, dugong, and few ikan2 yg payah nak jumpe skang ni dgn saiznye yg MasyaAllah besar..plus rangka ikan paus..hmm..semue yg dah diawetkan..ade jugak yg hidup,but not many la..at my brother houz kat City Homes S2 ni..pas bawak budak2 ni ke taman petang kang aku balik la ke Jiboi..oopss..xdapat nak upload gamba mase dgn bdk2 ni td la plak..later la kot..

so, ini adelah minggu kedue aku jadi cikgu [means left another 6 weeks only b4 my contract ended]..xsilap Zilla pun dah masuk 2nd week jadi schoolnet facilitator..hehe..bezenye contract die tamat hujung tahun..masyuk la minah tu..aku jela yg xdo kojo totap..wuu.. wuu uuu...sigh..

minggu ni penat jugak la..bukan penat drive k, tp dok melayan kerenah murid2..hadoiiiiii...aku nampak la yg most of them payah nak terime aku as their teacher sbb dorang ingat aku ni guru ganti yg xnak mengajar..gile kau, 2 bulan tu cikgu dorang xde..mau jauh tertinggal dorang nanti..so,aku mengajar la mcm bese even ramai yg xberminat nak  belajar.. ok,name cikgu aku gantikan tu cikgu rasyidah. die bersalin caesar..so,dengar2 maybe die tambah cuti..kalau aku kena ganti lame lagi aku xtau la aku boleh ke x memandangkan time tu nak konvo..maybe terpakse cuti 2hari.. [nak konvo pun xde mood sbenanye..hmm..my cayang xde la..hee..]..at first i tot i need to relief on science subject je,rupe2nye sume keje cikgu syidah tu ak amik alih..i got classes with standard 1,2,3 and 4 for science and standard 3 for b.melayu..last week mencabar sgt sbb budak 3C bergadoh and xpedulikan aku yg meleraikan..last2 aku panggil je cikgu sebelah..pastu,mase nak msk class darjah 1,bdk2 tu dah tgu aku kat luar class  "cikgu asma,ade budak kan..die terberak dalam seluar..name die Hakim.." dorang jerit ramai2 kat luar class..haha..aku masuk2 je terus terhidu bau yg xbest..hahaha..pastu aku suruh la Hakim tu ke tandas g basuh..bdk2 lain lak ajuk2 "eii..busuk..die xnak mengaku cikgu sbb die xpakai sependa.."..aku lagi pening..pastu aku pujuk..aku buat2 lamarah kawan2 die yg lain,pastu pujuk die "hakim pegi tandas ye..cikgu xmarah pun..g basuh ye sayang..".."tapi cikgu mane ade..saye xberak pun.."..."iye,cikgu tau,tapi pegi je tandas,pegi check..ok?".."ok..tapi saye xberak tau cikgu.."...[sambil die bangun..aku tgk seluar die ade tande sket..pastu die jalan terkengkang-kengkang..dah sah!!]..haha...mencabar.!!!.day b4 tu bdk darjah 3 terberak dlm sluar..time aku masuk class tu die da siap tuka baju sukan..selamat aku..hehe..

pastu aku jugak adelah guru class 3C yg maha bising dan degil..[aku tgk time aku jela masing2 naik tocang..time cikgu lain bkn main dengar kate lagi..]..semalam aku keluar class nak buang kumbang yg bdk2 ni dok main2 time aku ngaja..dah tu semue ikut..aku soh masuk dorang wat deek je..dah siap aku jerit pon selambe je..tibe2 lalu la cikgu ape tah..aku xtau name..ustazah kot..die nampak agaknye aku marah bdk, tapi bdk2 xdgr kate..die tarik sorang2 die lempang!!aku balik terkedu..die cakap die dengar dah cerite yg bdk klas 3c tu mmg xhormat aku..[mane die tau tah..glamer dah aku weh..dgn kisah bdk klas cikgu syidah melawan cikgu asma..hehe]..hari pertame dan kedue aku langsung xmarah,tapi masuk hari ke3 first week tu,aku dah stat rotan pakai pembaris kayu yg aku amik dari meje bdk dok paling dpn..bkn rotan btl2 pun..sket je..tu la agaknye masing2 xtakut kot..pastu aku bagi dorang balik lambat [dalam 5-10 menet la] pun xdengar kate..padehal aku tgh marah2 tu..pon bising..hii..hilang akal aku..tiap kali klas dalam 10-15 minit terbuang sbb dok check keje dorang and marah..tp tiap kali time balik,hati aku cair sbb dorang cium tangan aku..alahaii...budak2..

semalam aku jemput si nurul balik sekolah [adik cayang]..sian aku tgk bdk tu..tiap.2 ari balik lambat..xde org jemput..skang nurul dah banyak cakap berbanding aku jumpe die dulu2..baguslah..hehe..ade ke die ingat aku 27 tahun sebaye abang die tu..hiii..aku cakap aku 25, die xcaye!!sabo je aku..comel je suare die..she's a bit matured now,alhamdulillah la..and aku jumpe si abang plak petang semalam..sangat rindu..hee.. hatiku bunge2 lagi..




Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini