Macam-Macam Adaa..

Isnin

Niat Tu Ade..tapii...


Hello Monday that everyone hate..Many people don't like u, but I treat u same just like the other 6 days yaa..


Oh..I need to study back all the things about concrete..Umphh.!!! Delayed 2 week and I didn't even touch the book yet...Kalaulah..kalaulah dulu mase belajar aku amik major concrete, aku tidaklah se'fobia' ini..


Last Saturday, my ex-lecturer during diploma study inform about the TPM programme [tenaga pengajar muda by UiTM].. Di mana, kita akan menyambung pelajaran ke peringkat master degree dan dibekalkan elaun sebanyak 2K , yuran pengajian dibayar dan buku2 dibekalkan.. [that's what my lecturer says]..Tamat je pengajian, terus diserap menjadi pensyarah. Memang nanti2 akan kene sambung PHD punye lah, tapi tu kendian cerite..


Tibe-tibe..aku rase aku interested..tapi..ade rase ragu2 lagi dalam hati..


Aku ade terpikir dulu, nak sambung belajar mase menganggur dulu, tapi kesian kat parent n family, bile la aku nak menyumbang kat dorang kan..dah asik dorang je belanje aku dari kecik..So aku lupekan niat tu kejap..



Patut ke?Perlu ke?Ke tunggu 4,5 tahun lagi??When I got enough experience that I can tell my all my student?When my knowledge comes from experience and not from book?



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



I think I got my answer..Tanamkan niat baik2..siram cukup..bagi die tumbuh subur..sampai mase, insyaAllah, I will..

kann..?



Aminn

1 ulasan:

MAMA MIRZA berkata...

amin... jangan risau.. rezeki tak kemana... i'll support u.. nak gak sambung master.. jom wak skalik.. (lambat sket ler..) :)

Terdapat ralat dalam alat ini