Macam-Macam Adaa..

Jumaat

When You Have To!



Tiap orang pun ade bende yang die xsuke atau xberkenan..Aku pun.. Topik aku arini.."kena paksa"

Aduii..Memang aku xsuke la kene pakse ni..Kat umah dulu, mak suke pakse aku makan..heh..ade tak mak korang pakse makan di kala umur2 mcm sekarang ni??xde kan??haa..mak aku suke tu..bukan anak die je yang die pakse, kawan2 anak die or tetamu yang datang pun di paksenye..selagi ko tak makan, selagi tu die dok soh makan..aku pun dgn terpakse nye pegi makan...

Haa..itu satu hal..kalau ko kene pakse beli bende ko taknak camane?mase aku kecik2 dulu la, bapak aku nih gemar sgt la nak belikanaku baju seluar kasut gaya lelaki..aku taknak, tapi time tu xreti nak menolak dan masih lagi kecik, aku terpakse la terime je.

Hari ni, sekarang ni, kat opis ni plak..masih ade lagi berlaku kes pakse-pakse ni..Kali ni kes kene pakse pegi Dinner..Aku baru je nak plan terus balik pas kua opis esok..Tibe2 kene lak g dinner..KENE PAKSE lak tu..Nak tak nak ..aku pun terpakse pegi ..Pas dinner baru la aku balik..dinner abis kul 10.30p.m..aku dari Ara Damansara 10.30..nak balik Somban..kul brape la sampai umah agaknye ni...haihhhh....hidup..hidup..



Yeayyy...esok balikkkkk...walopun sehari..tetap yeayyyy!!!!




3 ulasan:

MAMA MIRZA berkata...

huhu.. siannya.. nak wat camner ler kan.. :(

Kekanak Osaka berkata...

life...biasalah.
kena give and take.

mak paksa makan tu sebab dia sayang kan.ehehe.

asma HazeLnut berkata...

kak effi--aah..dah eksaited nak balik dah..hmm..tapi nak balik jugak sbb dah lame xbalik , sbb nak bagi adiah bebudak tu dan sbb nur nak amik beberape barang kat umah yg xberape nak di gunakan tapi amat ber guna kat sini..huu..dah ler akan smpai tgh2 mlm, ape lagi la masalah timbul agaknye nti ni..haihh


zetty chan--hehe..rimasss woooo...tapi bile dok ingat2, comel jugak rasenye..anak die yg dah umo 39 pun same tau..kene pakse..haha..tu belum cucu2 lagi tuu..ahakk..

Terdapat ralat dalam alat ini