Macam-Macam Adaa..

Rabu

Halo Moon


Halo Moon..Terbaca tentang fenomena Halo Moon di AANS.."Halo Moon adalah fenomena bulan yang kelihatan seolah-olah dikelilingi cincin dan ianya berlaku disebabkan pembiasan cahaya bulan yang melalui kristal ais (ketulan ais) pada awan jenis sirus yang terletak kira-kira 5 hingga 10 kilometer dari permukaan bumi."  Ohh..kosan ehh..

Okeyy..hari ahad malam isnin aritu aku tengok je fenomena Halo Moon ni..tapi aku tak tau pun ianya adelah Halo Moon..Kebetulan aku nampak, aku just cakap dalam hati "cantiknye....." Niat nak amik gmbar, tapi dgn kamera hempon aku ni je, mmg lah tak jelas [pernah cuba mengambil gambar bulan, tapi hasilnye hitam pekat gelap ajee..] Penyudahnye, tengok ajelah..Patutlah Ladynoe ade letak gambar bulan macam yg aku nampak malam arituh..[skrol ke hujung gambar di dalam link ladynoe tu ye..hihi]

*google



Melihat pula di dalam gambar AANS yang di zoom, semasa fenomena Halo Moon tu berlaku, ada kelihatan kalimah Allah S.W.T betul2 di sebelah bulan [sebelah ke, bawah ke, tepi ke, tak tau nak terang] MasyaAllah SubhanAllah..!! .. Kenape aku tak nampak?? T_T  Terase diri ini begitu kerdil..Siapalah aku..Tapi 12 golongan manusia di akhirat di langit tak akan aku lupa ..SubhanAllah..


**D.I.Y Tutorial

2 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

baca perempuan jomblo jugak eh?

asma HazeLnut berkata...

aah..suke bace blog die =)

Terdapat ralat dalam alat ini