Macam-Macam Adaa..

Khamis

The Good Old Days Makes You Positive !

Aku punya cara tersendiri untuk cube sesuaikan diri dgn keadaan..Cube utk happy2..Dan untuk sentiase positif [walaupun akhir2 akan ade rase negatif..haha]

Aku boleh di kategori orang tak sedar diri

Kenape?

Di usia suku abad ni, aku terase seperti masih kanak2 kecil . Macam baru semalam petang2 aku dok main masak2, main cikgu2, main sorok2, main polis sentri....err...dan main kawen2..

Setiap petang kat TV1 pukul 5.30 ade kartun..Aku tak pernah miss..Sabtu pulak pukul 10 ade What's Up Doc..Nak tau tak?Bapak aku yang ajar aku tgk kartun ni tau..Bile dah dekat2 je kartun nak start, die panggil aku tengok..hehehe

Sesame Street lah best..Tiap hari ade belajar perkataan atau huruf..Dari sinilah aku belajar cakap omputih kot..??



Paling tak suke 'Oscar the Grouch..' sbb die dok dlm tong sampah..






 Daffy Duck cakap air liur terkeluar..Bugs Bunny suke curik Carrot!




 Road Runner..Beep beepp!! Ingat lagi tak??




Paling comel..Tweety bird.."I tawt I taw a Puddy-Cat"... [i thougt i saw a pussy cat]


 
 Speedy Gonzales 'ya ribaa..andre..andre'




Ohh..and the beautiful princess [too perfect, so-so fairy tale]



Sampai hari ini, aku masih lagi layan semua kartun2 ni tau..Tapi sekarang banyak yang animation punye..Shrek, Ice Age, Cars [ohh..yang ini kegemaran The Mirza's]..Masih layan, tapi tak se'best' kartun2 dahulu..


Kegemaran aku sejak kecil tak pernah akan berubah..Cuma part tak best, aku xsedar diri yang aku dah dewasa..Tapi jiwa remaja [hakk tuiii...] jiwa kanak2 sebetulnya..tambah2 lagi anak2 abg dan kakak semakin best di bawak bermain..Dorang suke main camni..Bile sorang ni jadi ayah, sorang ni jadi mak, lagi sorang lak mesti jadi anak.. "ehh..maksu jadi ape?maksu nak main jugak.."      "maksu dah besar maen boleh main ni.." ..bertuah punye budak..       (-_-)"


Ehh..macam baru semalam aku pegi rumah Nuha [kawan sepermainan semase kecil], petik daun kat belakang rumah die and main jual2 sayur...tak pun pegi rumah nenek Siti, main buaian dan main kejar2.

Di usia macam ni, dgn masalah yg kite create sendiri, dan masalah yg datang by post dan dari langit, kite kene positif..Jadilah ape yg membuat kite positif..Macam aku, aku lebih suke buat craft dan bergelak ketawe membace komik.
Malam tadi, boringg..Pegi 7-E, aku beli Ujang..Ish..potongg betul..Baca Ujang pun tak sekelakar dulu..Tapi aku terjumpe satu blog ni..kelakar siut..dah lame aku tak jumpe lawak berkualiti mcm ni..dan yang penting leh buat aku ketawe sorang2..






Tak clear eh? Klik kat gamber untuk besarkan ye



Lawak tak ? Lawak tak? Aku bace banyak kali pun gelak jugak.. Kalau sape2 yang bace dan tak gelak, aku rase adelah yang tak kene dgn pemikiran korang tuh..hihihi


So, my way to stay positve is to find things that will make me happy..Lepas tu dah tak ingat dah masalah2 lain..hehe..boleh?


 * Biasenye bende2 melibatkan suasane mase kite kecik..Zaman kanak2 adalah syurga! =)








2 ulasan:

Mama Mirza berkata...

huhu.. kita yang menjadikan diri kita gembira... waaaaa.... tengah tension... walau dah tarik nafas banyak kali... kengkadang termengeluh juga.. hehe..

Yatt S. berkata...

betul weh. aku memang rindu gila zaman kanak-kanak. main penyiasat, kejar layng-lyng. oh indahnya.

Terdapat ralat dalam alat ini