Macam-Macam Adaa..

Rabu

Burger Mr. Junior


Salam

Okeh.. Cerita pasal makan time perut tengah lapar tapi tak boleh makan ni memang tindakan yang bijak..

Seminggu sebelum puasa, aku dengan 2 orang kawan aku teringin nak cuba makan oversized burger yang orang cakap sedap kat belakang Unisel Seksyen 7, Shah Alam. Ahkak aku pun cakap ade kedai burger oversized kat Seksyen 7 lepas die tengok kawan die haplod kat fb. Sampai-sampai je, halamak, tutup la pulok. Sia-sia aku parking keta sebelah tong sampah (yang busuk sampai ke tulang sum-sum I tell u).

Pergi la kami ke Pusat Komersial yang terkenal dengan kesesakannye. Mencari-cari burger yang istimewa (kot-kot la ade)

So, terjumpa la kami dengan satu kedai burger ni. Kat depan Molek. Name die MR. Junior. Okey, burger patty tu dorang buat sendiri tau. Nama-nama burger die pun pelik-pelik, tu yang buat kitorang nak cuba..nak nak nak..hehe..




Ini Splash Burger. Adik Si Lopap ordar.
Patty die beef, pastu aksesori die black pepper. Ok..Sodap..


 Ini Merry-Go-Round. Aku punye.
 Sebenarnye Chicken patty berbalut telur je. Bagi aku biase-biase je..   




Ini Pizza Burger. Si Lopap yang punyo.
Leh pilih nak chicken or beef. Die taruk skali chedder cheese dan mozzarella. Memang kaw! Lain kali kalau pergi, aku mesti pilih yang ini. 


Aku dengar dorang buat delivery ke rumah jugak..Handa..Handa..pandai marketing betul..tapi aku rase rumah sekitar Pusat Komersial je la kot..


Harga dari Rm 4 ke atas. Boleh pilih ala-carte atau set. Tiap set datang bersama air dan hash brown MR.Junior. 

Nak buat ulasan sket. Kot-kot la bebudak MR. Junior ni terbace kan, leh baiki sket la. Rase tu dah ok la, cume size die kecik, tu yang buat tak puas dan tak konyang ahkak ni dik. Pehtu roti tu, lembik la, kasi grill jugak la len kali. Patut aku cakap je kat dorang ari tu kan? Lupo la plak sebab si Lopap yang bayar kek kaunter.

Burger lain yang available:
- Roller Coaster
- Egg Burger
- Original Burger

Ehh..pasal ape tibe2 aku punye entry dah macam blog makan-makan ni?Hehe..Sharing is Caring kan...


P/S: Ramadhan ke-12 sudah. Tak sabar nak beraya dengan baju abang Man..auww..



2 ulasan:

triesya berkata...

kat bandar Klang, depan Court mammort ade satu beges sedap giler.. ade beges MR. Beans, beger roller coster gak, mcm2 lagi.. pi ar tyr..siyes sdp.. nnt aku buat enrty k.

Aku pon ader try beger YB kat unisel tu.. ok lah..

tapi aku x terbuat lg entry2 beger tu..

Tggu kau g beger bakar kat Wangsa Maju baru aku wak semua entry beger sedap yg aku nah mkn k.. macam entry top 5 nasi lemak aku tu.

aSma anak Pak Wahab berkata...

Buat la syai..aku ni jarang berjalan dah..bz keje je..ko share lah kedai2 ko g..nti aku review blog ko k?? Hug n kisses for cute n pretty erynna. Miss her much2!!

Terdapat ralat dalam alat ini