Macam-Macam Adaa..

Rabu

QuiCkie

helloOooOoooooo....

phew..lame sgt aku xupdate blog ni..hihi..
minggu ni aku agak pening..pening berfikir..actually got 1 offer yg job guaranteed..tapi,aku still ragu2 nak terime..hmm..knape ye?mybe sbb lain sgt dari bidang aku, pastu jauh, pastu mslh kewangan and lastly aku xminat... aku rase aku dah masuk kategori "org yg memilih pekerjaan" la..hmm..mlm tadi plak aku terpikir nak terime je, memandangkan aku jobless, miskin and he asked me to accept the offer..hihi..

pagi ni terserempak dgn jiran b4 keluar..di tnye dah dapat kerje blm ..aku ckp le blom..makcik tu cakap "ala..kerje je dulu ape2..dapat jgk duit..sambil2 tu mtk kerja lain.."...yg itu menguatkan lagi pemikiran aku mlm td,iaitu nak terime je offer tu..aku ade smpai friday je b4 wat final decision..hmm..and half and hour ago,aku kate ak xnak pegi plak...whats wrong with me??aku pon xtau......sape2 yg bace,jgn bace bodo je yer..please give me advice..yg aku liat nak terime tu sbb once aku dah terime tawaran tu,payah nak benti [full time basis] in case aku dapat other offer...aku sesungguhnye pening...

p/s: aku dah buat sembahyang istikarah...still xdapat petunjuk...apekah petandenye???????????

2 ulasan:

Husna Hadzarami berkata...

bg aku email address kau boleh?
maybe aku boleh cerita2 sikit pasal cari kerja, resume etc ni..
aku tak la terer pun, tapi mana tahu somehow boleh tolong sikit sikit ke :)

asma HazeLnut berkata...

kay..see ur latest blog entry punye comment..tq =)

Terdapat ralat dalam alat ini