Macam-Macam Adaa..

Jumaat

kisah lampau I


GREETINGS dear readers..[hehe..mcm la ramai reader..]




Baru pulang dari Hartamas..penat..naseb tau jln [cit..pi hartamas pun pakai gps..hahaha..gayat..]
Pulang awal..Hari ini lupekan seketike hal bisnes..rilek2 jap..





Tadi..aku tibe2 teringat kisah lampau..terlalu byk..jadinye..biarlah aku bagi tajuk Kisah Lampau I..hehehe
Smlm terchat dgn mamat senget, Jaa..hahaha..kalo melepak dgn die,mmg sampai balik la x sudah2 gelak..itu yg jadinye dok teringat kisah2 mase melepak dgn die di Arau.



Terkenang kisah semase short course kat UiTM Arau Mei-June 2006..

Bapak aku anta sampai ke sane sbb kebetulan ade kazen yg accident dan nak le melawat [sudah meninggal dunie 2weeks after]..Dah letak barang kat koridor,aku terus la pegi register bilik..nampak ade sorang minah ni sorang2, aku pegi la tegur dgn selambe sbb nak ajak jadik roomate [slagi xde roomate xbleh register] dan minah itu adelah Mastura Johar..haha...sangat sempoi Mas ni..elok sgt dgn perangai aku..Dah tunang dah makcik ni..hehe



Lepas register.aku angkut barang2 [mase tu pakai 'The Classic Nissan Langley BCL 8697'---rindu kat kete yg byk berjase kepade kami 1 family]..Aku pun suruh la parent aku balik memandangkan journey dorang balik seremban jauh..[aku xnangis ok..mak je mode drama time tu..]



Naik ke bilik [tingkat 3 nu haa] dah kemas2 barang, aku trus roger Daus...seb baik la Daus ade [mase tu maseh kawan okeyy].aku ajak makan,perut lapar..  [ayat ni byk kali aku ulang--sape kenal aku tau la pangai aku yg kasar,sempoi dan sengal juge..hihi] 

Mase short course, dah tentu la aku xde kawan sbb bdk2 batch aku sume dah amik Physics II awal2..aku je yg lambat sbb kantoi physics I ..hehehe..dah ade kenal sorang...memang dgn die je la aku bantai melepak..dannnnnnnn...ade la beberape senior [xbrape nak senior la] yg sekali wat short course.. dah melepak dgn Daus, ade la dorang..tiap2 malam ye mkn ramai2..sini lah start rapat dgn jaa,kimi,duqi,few names aku xingat...emmm..haa..heng dan .....xingat......ade jugak dak klas aku mie, dan junior midi..kenal Syai pun time kat short course ni lah..padehal kat Jengka selisih bahu pon xpandang..betape aku sukenye mase short course sbb di situ la aku dpt kwn2 yg benar KAWAN..




Bayangkan, dok lepak ramai2 gabung 2,3 meje ,pastu aku sorang je pompuan..kental tol hati aku ni..gurau2 lucah pon selambe je depan aku...bongoknye..xperasan ke kewujudan bunge ini among u people??     Tapi Alhamdulillah la semue sgt baik dan aku selese la melepak dgn dorang..oopssss....bukan melepak..makan mlm...siang aku xmkn..ikat perut,jimat duit sbb nak meronde time weekend..hehe...time aku dmm , xturun seminggu,masing2 belikan aku makan and kirim kat jiran sebelah bilik...oh ye..jiran bilik ni pon, kwn2 aku ni peramah tego time kat kedai mkn..sbb ari2 nampak mereke 2 org je..[bagus kan kwn2 aku tu..hehe]..tgk2,laa...jiran aku rupenye..mereke adelah Wana dan ...xingat name..dari uitm Dungun..  Punye la bagus,2 sem lepas tu time kitorang visit site kat Terengganu utk subjek Management dan Design kot..
 Kimi ni contact wana dan lagi seorang tu utk jumpe..so, kitorang jumpe la kat..kat mane tah..tepi pantai yg ade jual makanan tu..indahnye kawan2 ku kenalan Arau..kann?? (^_^)

Pernah Daus tnye aku "Nut, ko xkesah ke lepak dgn dorang ni?"...

"x,ok je"

"ko tau aku tnye dak2 ni, xkesah ke ko join mkn2 ari2 ni, ko tau dorang jawab ape?? dorang xkesah pun sbb ko ni pun cam lelaki dah dorang ase..".....    (*_*)  bengong...



oh ye..frankly..dek sbb perangai aku yg ganas2 ni [againn sape rapat dgn aku sgt2 tau yg itu, with family also,aku mmg berperangai jantan juge] aku lebih senang dpt kwn dgn guys..at that time la  [kenape lak..skng aku dah sopan santun ke???urghh..]

Roomate pulak order kat aku je mkn mlm ari2..aku nak ajak, tapi segan la dgn perangai kwn2 aku yg unexpected tu..hehe..Ari2 la aku turun ke Orange kot ..ape tah dorang gelarkan kafe tu..kalau tutup, pegi la jalan  keluar pintu blkg and kene lalu pak gad..ade mcm2 gelaran la ..kulat la mushroom la..xingat la..

penah xlepas keluar dari pintu blkg sbb kimi pakai sluar jeans koyak2  kat lutut...punye la hangin die..

lagi..Rules kat situ, pempuan leh kua smpai kul 8 je dari pintu bakang, lelaki leh sampai  kul 11..ade skali tu dah kul 8.30mlm..nak kua mkn..dorang ramai2 sorokkan aku yg debuk [ayat daus] ni dari pandangan pak gad..haha..punye la aku tertunduk2 nak lepas keluar..nak makan punye pasal..yelah..dah kafe dlm uitm tutup..kebetulan time tu ade world cup ke fifa tah...lagi la berkobar2 dorang nak keluar mlm2..   



Pling xtahan..geng2 dari jengka ni jadi glamer dek perangai dorang yg gemar  mengusik orang..hii...last2 aduan samapi ke aku jugak..sbb aku pon dari uitm jengka..ade yg minat salah sorang dari budak2 ni, pon pompuan2 dtg kat aku tnye itu ini..itu baru kene senyum je tu..hii..pening aku..



Ade jiran bilik depan, name nye Deq sha [wonder what she's doing rite now]..peramahnye bukan main..hehe..die menjadi mangse usikan kwn2 aku ni..boleh x,kwn2 aku ni naik kete sewe..dok round2 mane tah..time tu baru nak masuk kwsn kolej lelaki..deq sha ni tgh jln tepi jln..dorang ni pegi berenti, pastu buat2 tanye mane kolej lelaki [xingat name kolej]...si deq sha ni punye la beriye bagi direction siap tunjuk2 arah kiri kanan lagi, pastu budak2 dlm kete ketawe ramai2 and terus blah! terpinge2 la pompuan ni..balik2 je, terus diserbunye bilik aku[aku ni baru la nak lelap]

"nut..ape la kwn2 ko tu nut..dorang tadi tnye jln g kolej lelaki..aku dah btau, digelakknye aku..lepas tu baru aku perasan dorang tu dak jengka la nut..kwn2 ko rupe2nye..bla bla bla bla bla bla bla..................."

aku..."hah...???...ooo...yeh?.." [terpinge2 la xphm..]   deq sha cite 2 kali baru aku paham..



pastu..kadang2 petang2...aku terase nak berjalan2..aku pakse daus teman aku..haha..habis satu uitm arau tu kami pusing..jumpe mempelam tepi jlan,aku pegi kutip..hehe..kenangan tul..pastu jumpe syai jln2 gak dgn geng2 die..[pastu syai yg rapat dgn jaa time tu btau jaa yg die jumpe aku jln2 petang dgn daus...dah kitorang ni jadi bahan,...haha..klaka btl..] xtahu ke aku dgn daus tu gurau2 sepak terajang..xterdetik pule nak ade ape2 relation..



Pastu..xcukup aku pakse daus, aku ajak la roomate jln2 [ala..tmpat same jugak]...xpun, aku ajak kwn roomate aku yg dok kat bilik aku tu, Iqa jln2 dgn deq sha..amik2 gmba..[sangat sedih sbb gamba2 tu sume ade dlm laptop yg sakit tu,...huukkkk]


weekend pulak ade yg aku ke padang besar, pastu gatal2 travel ke kedah, penang [drive tanpe tido okeyyy...--oh ye kerete kami sewe..rm80 sehari] 


ade jugak weekend yg terakhir tu, makcik aku yg dok kat kangar ajak g umah die...di bawaknye aku ke rumah arwah anaknye di kuale kedah...xtau lak aku die nak bawak terus ke kubur..aku ni plak pakai jeans dan long tee..aduhai... 



pastu singgah pasar mlm jejawi..dibelinye macam2 utk aku..punye la banyak, aku siap leh bekal ke kwn2 lelaki, ke roomate dan jiran bilik dan juge bawak balik ke seremban ye..




Routine kami tiap jumaat petang,akan ke pasar kat blkg istana arau..ade bas pihak uitm sediekan RM1 tiap trip..RM10 ringgit tu xkan abis dan kau boleh kenyang sampai nak muntah ye kalau membeli kat pasar tu..punye la murah!!!kalau org perlis dtg kl ke , seremban ke, mesti terkejut dgn harge mknan 2kali gande dari tmpt asal dorang ye..sekali tu, mkn dgn mie dgn daus..order nasi goreng ayam la, paprik la, nasi gorang usa la bagai..pastu air order yg jus buah lak..utk 3 orang tu kami di charge R10.10--"seploh hinggit sekupang..seploh dah la dik" kate abg tu..hehehe



Hah...klas lak seminggu ade 3 kali..2jam-2jam-sejam..alahaii..waktu terluang yg lain??tido,tido,burak2,..... (*_*) boringggggg...  time dlm klas lak aku dan mas dan iqa dok paling depan..lecturer lak memang sempoi dan agak boleh jadi bahan aku gelak bersame mas la..hehe..sonok..sonok..[aku dapat B+ utk subjek tu..mcm mane nak dpt A,blaja pun main2 je..punye byk free time,yg kau kua petang2 kutip mempelam nape??]



Mempelam..ade bende best nak ckp..dek riuh nye meje aku tiap kali berkumpul utk mkn malam, pakcik kafe tu dah kenal muke aku okey..siap kene sound, "muka lawa dah,cantik pakai baju kurung..tapi pi lepak dgn orang laki pasai apa?" [dlm loghat perlis,loghat utara yg baku..hehe]...abis??dose ape aku buat mkan dgn dorang?? ..uisshhh..xle aku jwb gitu..yg itu dlm ati je..aku senyum jela kene sound cmtu..pastu..gatai jugak oghang tua tu,aku adela dpt mkn pree beberape kali..heee...haa..itu cite kat kafe dlm uitm..yg kat kedai luar plak..[kitorang selang2 mkn kat luar and dlm uitm]




Time tu aku nak bayar mkn, pakcik tu tnye aku "nak suka pelam x?pkcik ada banyak..nanti pkcik boh lam plastik..nanti bagi kat kwn2 sekali naa..pakcik perati kumpulan ni slalu mai dtg mkn sini.tima kasih naa dtg mkn ramai2 sini..ni pakcik adiah pelam"--aku pun "ehh..msti la suke pakcik..time kasih la pakcik..kami petang2 siap pi kutip tepi jln tau pakcik..rezeki la ni"



make berplastik2 la kami jln mlm tu ,bawak balik mempelam..ehehehe..[padehal petang tu aku dgn deq sha baru je kutip ]


Pernah terdengar rumours, ade pasar best kat pekan..kunun xjauh..kua je pintu blkg,jln jap je, dah bleh jumpe..punye la jauh berjalan..tgk2..alaaaa haaiiii...pasar rabu kat dlm uitm jengke nu lagi best..kalo kat seremban ni, ampangan nu lagi banyak kedai..hii




Sekali tu..ehhh..bkn sekali..tapi berkali2..air xde..aku tgh bersabun tu kelam kabut..pakai towel,pegi la shower sebelah..air plak titik2 je..tgu la sampai bersih bdn ni..pastu..kene turun level paling bawah..beratur pnjng2 queue,smpai turn aku je,air abih..pergi la blok sebelah pulak..adehh..seksenye nak mandi..pastu..farrah plak kate ade kawan die wat short course jugak..aku pon pergi la biliknye [sebelum tu asik msg2 je--boring la, itu la, ini la..--]..so,di situlah aku start kenal fatma..hehe..die pon peramah..so boleh la burak2..hihi...




Hmm..ape lagi ye kenangan2 semase di sane...hmm..haa..bilik yg aku duduk tu mcm haunted sket..hiii...meremang bulu roma..huu


Mase kat arau tu, acap pon penah dtg menyinggah..burak2..hehe..thanks dik..



sekarang ni, duqi dah kawen dah..jaa plak blom kawen,tapi nakkk sgt kawen,kimi pun dah patut kawen dah..hehehe..syai pun dah tunang..aku lak dah dgn daus dah..[bile dah kenal sebagai kwn dan biase bersepak terajang--ganas kan kami gurau..haha--pastu,ckp pun kau-aku aje, dan lepas ade relation ni,agak2 kami mcm mane ye??--mcm gitu juge okey] pastu,nakal masih ade..aku contact org lain,die pon same..hahaha...still..ok lah.skang dah berubah dah masing2..hehe..

Paling xleh terime few human ingat kami dah putus..lagi, keluar statement "dorang xsesuai la"...aku redha ajelah..tgk la sape yg xmenjadi,sape yg kekal..hehe...ni aku nak tnye,..perlu ke bile dah couple,si lelaki harus hantar si perempuan ke mane2?pastu kat fac, kene ke dok dlm klas yg same?perlu ke berkepit kemane2?perlu ke nak pergi blok seberang jln berhantar juge?perlu ke pergi balik kelas berhantar dan berjemput?perlu ke letak gamba kat frendster dan facebook dan blog?PERLU KE?
Setelah beberape thn,aku pun letak la sekeping due..buat syarat jelah..sbgai alert kpd yg dah salah sangke.. 



oopsss...out of topic...ouh..saye suke kenangan semase short course saye..  (^_<)



~xoxo~
                   



3 ulasan:

nhmy berkata...

oit! panjang GILAA karangan kau ni. HAHAHA ;D

paling aku gelak tang ayat 'dorang takkesah pun sbb ko mcm laki' tuhh. HAHAHAHA ;D siot jek. hehe ;p

asma HazeLnut berkata...

hahaha...itu la syed..sian kan aku..senang2 dpt kwn leleki selame ni sbb tu rupenye..hahaha..seb ade rope pompuan megat, ndak jugak ko kwn aku..hehehe...megat..slale ni aku bakal ke perak..mengembara 2,3 hari ke utara..dgn bapak aku je..teman die ade hal balik kmpung kuala kangsar.. aku ni,asal sebut perak je,tingat le kamu.. =P

asma HazeLnut berkata...

ehh..salah type..slale lak..ari slase laa...haaiiii

Terdapat ralat dalam alat ini