Macam-Macam Adaa..

Selasa

(^_^)


salam semua..andddddddd...greetings...

Saye kehilangan idea utk membuat entry..sbb tu sunyi utk beberape hari..[tapi,sape pulak yg kisah kalau entry baru xde kan..mcm la ade fan..huhuhu..]

Minggu ini mmg padat la daily saye..sabtu lepas, saye bertugas menjage umairah..seronok jage budak tu sebab umi dan papa die work ..seronok sbb die kurang la melalak..kalau ade la pap dan umi die tu, keje nak mengade2 je..hehe..kalau tanye die, "mane papa?mane umi?" 

die jawab "papa je wert..mi je wert"  translation [papa keje work..umi keje work]  die berase yg keje tu adelah xsame dgn work..dah la sebut wert..hehe...

Petang2 mmg suke la nak bawak die nek moto round kawasan perumahan ni haa...tapi itu hari, hujan la pulak..dah tu, sbb nak jugak bwk die kua jln2, saye pun bawak la naik kete..mule2 pusing Jiboi je..last2 sampai ke Paroi Jaya nu haa..hehe..dah tu terus la bwk die jumpe bakal paksu die..sebaik umairah dah peramah [dulu penakut dgn org tau]..hepi betul die mase nak balik tu sbb bakal paksu die janji nak bawak jln2 next time..(*_*) macam la ade next time sbb susah nak bwk die jln xtentu arah sbb she still young [2 tahun 2 bulan]...kalau akif dgn harraz, mmg lepas je nak bwk g memane..hehe..ermm...kirenye hari tu, saye menjadi one-day-nanny la..hehe..mandikan, bagi makan, layankan nak tgk pin pin pin [upin ipin] dan tidokan dan susukan..buatkan susu lah ye..bkn bg nenen tau..hikhikhik



Ahad pulak temankan Nurul g salun ..hehe..saje je tau buang duit minah sorang ni...dah potong ambut nak cuci lagi..pastu terpedaye dgn org salun utk beli serum..die jual rm35 tau!pastu kami tgk kat salun Terminal One harge die rm20 je!!aku potong ambut kat yg kedai rm15 je kat JJ tu sudahhh!!!!kat giant pun ade lagi murah, rm12..ape pesen je, ko mintak lah...hmm...



aku rushing nak balik pastu..sbb nana[ abg aku] nak dtg..aku xsabar nak jumpe baby firas [bi ghas--bahase umairah]..tembam betulll...dah 6 kg xsilap kak effi btau itu ari.pastu bermule la 3 beranak buat kecoh dlm bilik pengantin-to-be dok mengecat..aku mule2 join..pastu malas la..dah sume menyelit..akif dgn harraz dah togel tinggal sepender..tibe2 dtg lak Yah [umairah-die bahasekan diri die yah..pelat kann] ..aku ni buat penuh je...aku keluar ler..hehe..dah le finishing xsempurne..aku tgk td..kat dinding atas ade lagi nampak cat kaler before iaitu hijau..hahahahahaha...cacat..lantak la..time aku nanti [memang bilik tu je la kottt] aku tuka warne putih  bersihh!!hehe



petang tu, nana soh aku beli sate kat senawang [samuri la ape lagi..] ..aku ajak akif dgn harraz..sepanjang nak sampai sane, akif sibuk tnye aku "maksu, kite nak pegi mane ni?maksu ni tau ke jln nak balik umah nenek ni?"..hehe..aku mls nak lyn kan, aku jwb "ish..tau lah..dah dok diam2"..akif lak sepanjang jln tu, die bace kuat2 sume signboard kat jln..jenuh jugak dgr die bace ulang2..hehe..bijak budak sorang tu..dah beli sate, aku balik ikut jln lain..die tnye lak lagi.."ehh..maksu..maksu nak g mane ni?masuk kiri lah..maksu xtau jln balik ke?"

aku.."maksu ikut jln shortcut lah..maksu tau lah..kalau maksu xtau,xkan maksu bawak akif dgn harraz skali tau"

akif.. "maksu,shortcut tu ape?"

aku.."shortcut maksud die,jalan pendek..jalan cepat sampai rumah"

akif.."ohh..shortcut tu jln cepat ssampai ke..ok..kite boleh la balik rumah nenek ye?maksu memang la tau kan..maksu dah besar..akif kecik lagi..akif xtau"

..........

pegi tu aku ikut jln yg lalu Taman Guru tu..balik aku ikut mahfah [kg.sentose]..sampai je simpang keluar mahfah tu akif bunyik lagi "maksu ni dah pandai bawak kete sbb dah besar..nanti xlame lagi akif besar, akif nak bawak kete,..akif nak beli kete viva dgn kete alza.."

aku.."ok..bagus la"//[ayat xde idea nak layan die burak..hahahah]

si adik harraz.."err..ermmm..aa..adik kecik lagi...adik xreti.."--nak jugak bersuare

aku.."iyela..adik tunggu lah dah besar..nanti adik reti la"

harraz.."kann abang..?adik kecik kan??"

akif.."aah..abg nanti jadi 6 tahun..nanti pasni adik 4 thn, 5 thn,6 thn..haaaa...mase tu abg tunggu la adik..kite same2 6 thun..."

aku...[tergelak lahhh..hehehe..]


kat traffic light dpn kompleks belia dan sukan..ade signboard LEKAS..tapi perkataan Kajang dgn Kuala Lumpur still ditutup dgn plastik hitam menandakan yg jalan tu xsiap lagi..tapi ..walopun ditutup,still bleh bace lagi perkataan die kannn.
akif.."maksu..tgk tu.."

die pun bacekan utk aku..

"lekas..kajang..kuala lumpur..maksu tgk la..kajang dgn kuala lumpur tu haa..die xsiap lagi..die tutup tu haa..kesian kajang..die xsiap lagi..ish ish aii..tu..kuala lumpur pun xsiap lagi??aikk??ish ish..kesian kajang dgn kuala lumpur..die xsiap lagi...


aku...[tergelak lagi...]  "akif..kajang dgn kuala lumpr tu name tmpat tau..yg xsiap tu jalan yg nak pegi sane lah..ok?"

akif.."oohhhhh...jalann ke..ohhh"

harraz.."aah..ishh ish..kesian kannn..." [sian die..geram tgk pipi die..aku terus cium..sesungguhnye aku sayang mereke  (^_*)  ]

sampai lah kerumah..berakhir la sudah..hehehehe



Pastu pagi td teman Nurul ke JPJ ..then..pastu aku teruskan mgemas rumah..rumah aku ni byk barang,...so, ngemas mmg kene berperingkat2..barang klasik mak dgn bapak aku la ni..aritu dah separuh nana bakar dah time bapak tido,...ish ish ish..ehhehehehe..aku la skali tukang bakar..barang yg time aku xlahir pun ade..time abang sulung aku xlahir pun ade..hah!!sah2 kene buang...tadi aku ngemas bilik aku ni...make result die adelah muke aku kene rashes..naik la biji2 kecik..yelah..hadap abuk kann....minggu lepas dok kejekan kemas stor..sebaik kak effi dgn nana dtg..dan budak2 pun kat taska..clear...aku dah letak sume buku2 diploma dgn degree kat stor belakang..meje pun dah keluarkan..so, luas la sket bilik aku yg sempit ni..retak lak tu...hiiii..pastu cat separuh je lak tu..malas aku nak smbung cat..dah 4 thn dah aku dok kat bilik ni dlm keadaan retak dan dinding yg xabis cat..hehehe



kenape aku beriye2 ngemas ye?nak kenduri besar la katekan...hehe...time bulan pose msti penat 2kali gande sbb xleh mkn dan minum..tu yg aku ye2 spring cleaning tu...


minggu depan aku mengajar kat PD plak..camane lah ye keadaan aku nak mengajar dlm keadaan berpuase tu ye??hmmm...nanti akan berulang KL pulak..mmg jadik akak aku la ni..pegi pagi2..balik mlm..kerje oh kerje..mmg aku terpakse berulang la nampaknye..kerje punye pasal,xpe laa..... (^_^)  moge2 dH pun akan lagi berkembang selepas ini..sebagai penyumbang side income tersohor ...yihaaa..

Ptg td, partner call..nak kene g PD lak..aku pun okey je..sempat mandi jap..so, bertambah lah duit dlm akaun dazzling HAWA kami..yeayyy...  (^_*)     agak xde mase nak update blog dan facebokk dH ...hmm...


Si bapak badak plak tertido dulu..cisss...ape daaa...xromantik langsung..hihi...dah lah boncit..hehe...tapi yu comel je di mate aii ....heeeeeeeeeee  =)



signing off




xoxo








2 ulasan:

FATIN HIDAYAH MUHAMAD berkata...

ntah ntah "wert" tu "wet"

means duet..

papa je wert/wet/duet..

dan pandai sok..papa keje cari duet

asma HazeLnut berkata...

haha..duit?die mane kenal duit..ari tu paklang die ke maklang die tah yg bagi duit rm10, die buang je tepi jln..sebaik akif nampak, maksu die ni lah yg tlg simpankan..heee...smlm dah pulangkan kat umi die dah.. =)

Terdapat ralat dalam alat ini