Macam-Macam Adaa..

Ahad

Panduan Memilih Warna Tema Majlis [2011]



Bestnye tajuk..haha..

Sekarang ni aku tgk majlis2 [perkahwinan, pertunangan, birthday, bachelor party] mesti nak ade tema.. Pastu biasanya tiap 3,4 bulan mesti ade pembaharuan dlm hiasan dalaman pelamin, bilik tidur, khemah dan lain2.

Tahun depan pulak, kawan2 bakal melangsungkan majlis perkahwinan , pertunangan dsb.. Ade yang dah siap sume planning..Ade yang clueless.. Sebagai panduan pembaca, kawan2 dan diri sendiri hikhik aku dengan rase tanggungjawab membuat buat entry ni.

Buat tahun 2011 ni, aku seboleh2nye nak menampilkan kelainan [ wedding planner bercakap] di dalam pemilihan warna2 tema. So aku yang memang ade follow satu blog ni terjumpa entry tentang Colour Palette yang di amik dari sini . Takpe..xperlu click kat link yang aku bagi tu pun xpe..aku paste gambar2 tersebut dibawah (^_^)

































Iye, aku tau bahawa gambar2 diatas di ambil dari majlis omputih..So..?? Why don't we give it a try? Sesuaikan dgn majlis orang kite. Boleh je kan?? Sekarang trend 2 warna. Biasanya purple+pink, Pink+grey, Hitam+putih, dsb..

Tampilkan kelainan dlm majlis korang by taking this colour palette as ur guidance..boleh?

Boleh di apply utk perkara2 dibawah:

  • Busana pengantin 
  • Hiasan lokasi [kanopi/khemah, bilik tidur, ruang tamu, pelamin]
  • Makanan & minuman
  • Hantaran 
  • Cenderahati perkahwinan 
  • Bunga 
  • Kad jemputan 



Dan paling penting, biar berkenan di hati bukan sbb nak ikut ckp2 orang dan biar sesuai dgn kulit pasangan pengantin [talking to myself..memandangkan masing2 kulit 'tanned'  ..isskk..] juga ikut kemampuan ye dear readers! (^_^)



*dazzling HAWA kini ambil tempahan membuat dulang hantaran pertunangan dan perkahwinan.


2 ulasan:

MAMA MIRZA berkata...

huhu... dahsyat ler dh skang... good luck ya.. moga bisnes berjalan lancar...

Ayu berkata...

sgt cool. aku pn suke the combination of colors tu..hehe sgt nice :) thnx btw

p/s: ko nk tunang kah? hehe

Terdapat ralat dalam alat ini