Macam-Macam Adaa..

Selasa

To renew your green card

Salam and hi..!!


This week is the most hectic week for me..and also am enjoying work with colleague while they're still here.. (T_T) Currently there were 3 of us on site.2 Both of them will having their last day end of this month.. Then i will left out alone..so, bos u carik orang cepat2 haa.. If not i lari..heheh..


At sudden my other bos called and asked me bout my Green Card. ''Erk..dah expired lahhh.."..Pendekkan cerite, he said "tomorrow u pegi Melaka la. kasi renew u and that supervisor green card.."


Dok kalut2 download borang juge tercari2 lokasi CIDB kat Melaka tu dan sambil2 berkire2 duit cukup tak nak bayar renewal fee, toll dan minyak jugak utk isik perut kat sane nanti  ade mentol lampu terang muncul atas pale aku  tingg!!!


Ape yang bos aku sebok benar nak aku renew Green Card aku nih ye?Hmm..
Kate mamat hensem tapi boncit tu "maybe sbb ade audit Khamis ni kot.." -- tapi audit tu by DOE that is for environmental audit..Rase2nye sebab untuk "kepentingan " mereke kot.. hehe..Taklah, sebab memang sume yang kat site kene ade GC ni.. For your own good okeyy!1

Last2.."Ahh...xpayah lah pegi esok..Dengan xtau jalannye, xcukup duit nye, keje banyak kat site lagi..kalau bos kol tanye sal GC tu, aku jawab lah, -Duti xde, tunggu gaji!-  " Sebenarnye, kalau bos bagi duit, saye dah pegi dah!!



To those who wants to renew your green card--

"The renewal of the card can be done by come personally to the CIDB's offices or through postal service. Applicant must fill-up the UPP1 form and attach photo, copy of I/C@passport, permit [for non malaysian] and payments made. 

If applicant wishes to renew via post, payment must made under the name of Construction Industry Development Board (C.I.D.B) and in the form of bank draft/ postal order/ banker's cheque. CIDB will send a new card via post."


Jelas?


Till then..



3 ulasan:

mr_bread berkata...

weh,ade limit expired ke gc nih?adik aku nk renew tp dah betaun expired,depa habaq kna pi kursus lg skali.

MAMA MIRZA berkata...

huhu.. i nak green card gak... heheh..

asma HazeLnut berkata...

encik roti-setakat yang aku ni la, xpernah lak aku tau kene pi kursus lagi [last time dah cukup ngantuk-xmo ulang dahhh]..aku baru expired 3bulan..renew mcm bese..mcm renew lesen..tapi die ndak gamba ukuran paspot and copy of i/c je..andd..gc yang dah exp tu...maybe ade kes kene pi kursus tu [dat one i xtau la ape sebab..]

kak epi- wat ape green card wehh..sile dapatkan lesen renang..nanti leh ajar saye pule..keh keh keh..

Terdapat ralat dalam alat ini