Macam-Macam Adaa..

Jumaat

Rezeki

Puas aku cari idea dan dok google nak cari info yang sesuai utk aku buat entry, but can't find any.. Kontang idea..

Aku amik cuti arini..dan ke Dataran Sunway..ke sana utk mencuba nasib, mane tau kot ade rezeki..

Petang td, baru dapat perkhabaran gembira dari abang aku ' Kak Farah kau pregnant '... Tu dia..Tahun depan mak aku bakal dapat 2 cucu lah.. Akak aku pun dah 'sebulan seminggu' ni and kak farah plak 'seminggu'..Ini pun kite panggil rezeki..

Pastu, rezeki aku kot bila Dila mintak aku berpartner utk siapkan dulang hantaran pertunangan kawan die.. Bile dpt payment, divide by two lah..hihi..Rezeki, Alhamdulillah..

Dan tentang Bisnes dazzling HAWA..even we are quite slow berbisnes dlm sebulan kebelakangan ni, duit tetap masuk..sikit2, lama2 jadi bukit..Rezeki tuu..

Start rajin join blog giveaway sebab nak cube nasib..yelah mane tau rezeki aku ke kann..

Ahh..banyak lah topic yang boleh aku relate kalau nak cakap pasal rezeki ni.. Cume, lately aku tgk kat dlm FB, ramai kawan2/kenalan2 mengeluh pasal ... malas nak keje, boring dok opis, malas itu ini.. Ohh..itu kerje yang kau buat yang mendatangkan duit kau tiap bulan lahh.. Xpernah ke kau bersyukur dengan rezeki yang kau dapat tu? Okey, duit xcukup.. then findlah other alternative to double your money.. boleh? 

Be grateful of what u are. Luasnye bumi Allah S.W.T. ni, Rezeki ada dimana2.

3 ulasan:

MAMA MIRZA berkata...

wah.. alhamdulillah.. rezeki... terkadang tidak dijangkakan... Alhamdulillah..

MAMA MIRZA berkata...

lupa lak.. cantik gambar (atas tuh).. huhu..

asma HazeLnut berkata...

sebab nur dah pernah susahh..so, kalau tibe2 nak mengeluh tu, nur ingat2kan time susah, jadinye nur bersyukur je la kak..
2010 agak perit, harapnye tahun akan dtg semuanya ok =)
Gmbar ni abng fakhrul amik mase kenduri..hihi..

Terdapat ralat dalam alat ini