Macam-Macam Adaa..

Rabu

Working Together Conference





Bile dapat tahu, nama tersenarai untuk join conference, hati pun hepi la sebab dapat lari dari workload. Tiba-tiba jadi tak hepi sebab jadi peserta tunggal Muslim..Huff..Takpa..Takpa..Be positive! Aku boleh!! Dah le kena pegi sendiri. Aishh..Aku dah la pakar sesat jalan. Takpa-takpa, mesti boleh.. Sunway Resort & Spa betul-betul sebelah Sunway Pyramid. Oklah tu, senang carik. Pagi-pagi Isnin gerak dari Seremban [yes, I cannot stop my self from balik kampung every weekend, even bayar tol pakai syiling, pun bolehhh]

Matahari baru terbit bile aku lepas tol singgit seposen tu [federal].. Inilah yang terpaksa aku hadap..iaitu..




JEMMM...!!!!!!! ini yang buat aku nyampah dok Kelumpo ni!


[Nak buat contribution tuk kawan2 aku yang tabah mengharung jem ni hari-hari tuk pegi keja..Syabas kawan2!!]

Ok..Sampai dah, parking kat lot kedai2 je. Tak mampu aii nak parking dalam hotel tu ok. Dengan seronoknye aku parking tanpa memikirkan parking ticket! Ok. {Padahal, tempat tu adalah area ticket parking. Selamat lah sebab walopun tak bayar parking, takde saman tuk aku. Syukran..Hari ke dua, tak lupa dah bayar parking. Pat ringgit one whole day. Murah, Jimat syiling aii..}

Bla bla bla..The conference start. Tu dia..Ada Malaysian, Indian, Japanese, Australian, Canadian, Thainese [betui ka?], China Chinese, Singaporean, and Hong Kong..ehh..same lah dgn China..hehe..

Mule2 tak sampai lagi kesedaran. So, boring la jugek..











Ok..ni mule2 je..pastu bile masuk tajuk kegemaran, segar dah bijik mate..Hihi.. Banyak lah belajar pasal waterproofing construction di negara2 yg terlibat. Actually, Yes dah berminat dgn kerja, cuma tak berpeluang utk ke depan sangat sebab ade barrier2 yang perlu di tumbangkan. So tengkiu Bo$$ [for the conference SAHAJA] 

Bile join conference semacam ini: 

Yang Best
- Dapat kenal ramai orang. Besttt.. Meet this prof. who is actually in Nuclear Science field, and actually [lagi] pernah bekerja kat NASA and one of the team who sending Neil Armstrong to the moon [even aku tak berapa percaya akan kisah ade orang pernah sampai ke bulan sebenarnye..haha]. Die cakap, mase proses ke sana [bulan] nyaris2 ade accident 'You don't tell anyone ok.' kate Mr Sherman [American chinese] Oopps..pecah rasie'.. Takpa, blog aku takde orang penting nak baca pun..hihi.. Also met with Japanese guy yang cute [yaww] sayangnya ngak tahu berbahasa inggeris.. You beware Sasajima, I will email u shortly.Mesti yu gune google translate utk paham email ai tu kan??kan??.(^_^) Last2 borak dgn pakcik Jepang yang nak belajar Bahasa Melayu. Ok, time tunjuk skill Nihon-go aku lah [macam biase..gedik taww!]..Not forgetting the Thailand guy whose his name is hard to pronounce..gaa..!!! Uishh..apsal sume berjantina Lelaki? Hew hew hew..







- Dapat belajar pasal benda baru [eh, bukan ke point ni patut jadi point pertama??]
yes..there a lot of thing that I learn.. Kat China ade lebih 500,000 jambatan yang perlukan rehabilitation ok..what?500,000..wow kan??Hey..cakap laa Wow!cakap lah..haha..dan haruslah gune Xypex, cos Xypex  product don't cheat! It's the person who cheat, not the product..

- Dapat makan best-best , yang tak pernah jumpe, yang mahal-mahal, yang tak tahu camane nak makan pung ade..Should I elaborate?Naa..cos me myself tak ingat ape name mende alah tu..macam2..pelik2..sedap2..hehe..Alhamdulillah..rezeki aku lah kan? =)

- Dapat belajar berdikari..err..huh??yes..as I am the only Malay/Muslim, err..paham2 sendirilah..


 Yang Tak Best

- Nobody respect me as a Muslim including collegues and bo$$..hmmphh.. Very disappointed.. Adeke patut suruh aku masuk non-halal cafe?Adeke patut suruh aku minum wine? Adeke patut tak bagi mase Solat?Adeke patut ??Alhamdulillah aku dapat tangkis bulu tangkis..huh..ok, joking! Yes, luckily I dit it..and I did it very well tanpa mengamuk sakan. Terasa aku lak pendatang , padahal aku di negeri sendiri, jadi takkan mengaku kalah..Aja-aja fighting! 


- Bile balik, bo$$ expect something dari kite..Definitely lah kan? If not, rugi lah puluh ribu hanye tuk 2 days conference kan..kan?







So, ada sapa2 nak offer aku kerja kat Seremban? Seremban suit with me well [err..tak kena mengena with tajuk rite?] hihi






Till next entry!









Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini