Macam-Macam Adaa..

Selasa

agAinnn..??

adoii laa..today is my..[counting..]..aha..7th interview..dari 7 tempat tu,ade 1 je tempat yg expect aku mmg fresh grad,which is my first [kat hartamas]..yg lain semue..i repeatt..semue nak yg dah ade experience..aku dah put it clear kot kat cv tu i am a fresh grad,kalo dah nak experienced worker,why on earth la kerani company tu call me and ask me come to their company for interview??why?why??why?hishh..memang menguji kesabaran btl..i'm getting awwaayyyy from what i am taking in uni la..seriously,frankly,seriously,seriously and seriously that's what i feel..daus ckp there must be something wrong with my cv tu pasal liat na nak dapek kojo..die soh aku ubah ape2 patut..ape??aku pun xtau ape nak diubah..on my 2nd thought plak kan ade la something got to be with my parent [bukan blame mereka,nak betau je what's in my mind]..tiap kali nak g interview bapak tanye "goverment ke swasta.."..huff..lotih nak menjawab eh,lagi2 la nak explain..parent aku ni plak, nak jugak dgn government die tu..ingat sonang gek eh nak dapek..tiap kali mesti dorang cakap "wish u the best"..mmg nampak kat situ doa mereka tp today [just trying to be positive je ni]terfikir yg mmg parent aku kate wish me the best tp bagi dorang the best tu is government..so nampak gayo esok is a success for me la..hahaaha..sbb sok interview or so called ujian kecergasan dgn MPS..sio2 la aku poie interview slamo ni??x..cos got really wholesome experience..really..gasak la apo pun aii..maybe aku xdapat keje ni sbb Allah s.w.t nak bagi kerje yg lg better or i can say,sesuai la dgn jiwo den..ahakssss..baru la jiwe kann..dalam sejarah life aku,kebanyakan menduge..see..pas s.p.m aku xterus sambung.it takes me from mei till november tau waiting,barula dapat sambung diploma kat uitm..that is when i work at shakey's pizza..seronot jugak sbb dgn zilla dgn farrah..haha..klaka2..kay situla zilla blaja kapel2 ni [hehe kantoikan zilla plak..sowiee] ..farrah plak dapat abg angkat..tau plak dek abg angkat eh tu yg farrah ade boipren,aku lak jadi mangse buruan [memang ba**..meluat toksah cerite la..yuckss]..

pas je diploma,aku xterus sambung degree..sbb aku kunun2 xnak sambung civil engineering ni la sbb mase final year diploma aku rase dah xjiwe dah course ni dgn aku..sampai nangis2  aku menyesal..hahaha..after 3 years,baru nak nyesal..bongok amek!!..aku dapek pengurusan perhotelan[mintak bisnes dapek hotel??]period:4 years..[pap pap pap...aku ketuk pale..hahaha] malas nak layan..sbb nak jimat mase aku apply lagi tp sambung civil eng..sementare nunggu tu aku kerje part time..mase tu jiwe tgh *bunge2*** hihi..sekejap kat bistro delifrance,and after that kat safety company s2 sampai dkt2 konvo diploma then aku benti]..beberape minggu pastu dapat offer sambung degree in civil eng..heppy sbb dapat [walopun xjiwe..-.xjiwe lagiii-]..dapat lak dgn die.haa..lagi laa..[walopun xjiwe...hahaha...lagii]..until last november..aku pun berjaye abiskan degree yg aku xjiwe tu dgn cukup2 mkn..hehe..ok la sbb result yg aku xsangke memandangkan study pun ala2 je,dan perangai aku yg teruk gile kat s.alam tu..[buat hal sendiri+xcampur org..teruk kan??]


dan..selepas panjang lebar aku dok terangkan bout my past..conclusion die kat sini,mungkin utk mendapat kerje ideal [nampak sgt ayat nak nyedap an ati] aku terpakse menunggu..sepertimane aku menunggu untuk menyambung diploma,menyambung degree..kali ni tunggu lagi..mudah2an i will got kerje yg aku jiwe selepas 6 tahun dengan bende yg aku xjiwe..haha..naseb dgn die ni sehati sejiwe..hehe..readers..walaupun terpakse menunggu wish me luck with my coming "jiwe" job kay??


=)

Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini