Macam-Macam Adaa..

Ahad

back no normal

salam and hello..hehe..back to normal yg aku maksudkan dlm title is..back to routine harian aku--bergelar unemployed and carik keje utk sara diri..hehe

Last friday--19 feb aku last wat part time kat delifrance bistro..lega sangat aku decide nak keje situ sampai jumaat je sbb demam aku makin berat pastu..sume org tanye knape aku xkeje je kat situ sampai dapat keje tetap..whoaaaa...big no..schedule keje yg panjang dan xmenentu kat situ buat aku xde mase langsung utk cari keje lain kot..
Imagine la..hari2 shift aku kul 11a.m-8p.m @ 1-10p.m @ 2-10p.m..rehat lak sejam..time tu la terkejar2 nak smyg and makan sume..aku bgn da la lewat,pastu nak g keje,balik malam da penat..yelah,5hour straight xduduk2..longgar skru lutut aku haa..customer plak banyak yg hamjadah punye pangai..pastu time xde customer,xboleh cakap2..cam cibai kan??even keje seminggu je pon and dalam2 penat dan sakit hati juge sakit kaki ni pon ade jugak seronok sbb ade jugak pekerja melayu kat situ..kire xlah aku terpinge2 bile mereke yg lain berbahase cine..berbulu jgk an,dgr dorang cakap cine dpn aku pastu gelak2..ade lah tu!!huh..pastu paling hampeh,time customer melayu dorang layan xmcm dorang layan customer bangse dorang..waduhh..bikin panas dong..aku decide keje sini time CNY je sbb May (myanmar) mintak tlg..kenal die 3thn lps time aku wat part time kat situ jugak..die ni baik,so aku tlg jela..die pon da nak nak balik kampung die ujung bulan ni..elok le tu dari kene kerah tenage keje kat situ..

Well,for last 1 week,aku knl 2 budak pempuan yg comel2 and sweet..Siti and Ina..Siti from Mambau,Ina pulak dari Tmn Tuanku Jaafar..dan rupe2nye Ina ni jiran sebelah rumah si Mastura al buaya..hehe..my buddy time sekolah teknik dulu (now married and dah ade baby boy)..one day,time break,aku mcm bese dok kat luar delifrance..dtg a bdk2 Pizza Hut abiskan time rehat dorang jgk..knl dgn one girl named Ayien (org Sabah bha..).. die la yg bgtau aku bahawe Siti tu adelah adik Nabil..Lu pikirlah Sendiri..hehe..bile aku pikir2,,patutlah Siti ade lesung pipit mirip2 si Nabil..hehe..bile aku tanye Siti,die senyum je..la la la la..Siti kate die nak sambung blaja..aku pun mmg sokong sangat sbb die mude lagi..baru 19..Ina plak tgu result SPM die..sangat mude kan mereke??hehe..dan comel juge..hehe ...(weh Ina and Siti..kembang idong korang kan aku puji2 nih??hehehe)


Semalam time break pas makan and semayang aku g Popular..alahai..berbulu je mate aku..nak beli,duit xde..hmm..duit angpau aku dapat dari Mem Elaine aku pi beli craft scissors..cukup2 je..so utk craft punch and kertas aku tgu duit gaji..on a second thought,duit aku ni bukan utk aku beli barang sebenarnye,tp utk aku buat blanje sementare dapt keje..hehe..wahai diri,sabarlah ye..hurmmm..

Gaji..hmm..Ms. Kuan plak soh dtg mgu dpn utk amik cek..sangat malasss...!!!!tgk la nanti aku soh die bank in ajelah..jgn tipu sudaaa!!!!!!!!

Esok patut ade walk in interview kat KLAS Sepang..xtau pun kat mane..aku dah mintak tlg die anta,tapi die xangkat2 pun tepon die..mcm bese la,mybe burn aje..padehal dah lame plan ni..kete plak xde..waa...mcm2 la plak..last 2 days Apek kol aku.die soh emelkan resume sbb ade org nak benti dari company die..so die soh la aku try luck..pastu bile aku kol die balik,xdapat..mcm die dah xpakai no maxis die tu and yg no celcom plak die xangkat2..manelah ko ilang ni Apek oii..?? Dompot plak sengal gile datang Delifrance aritu kacau si Ina..hehe..pastu konon nak ajak aku g Singapore..????...ajak last2 menet..tau sgt ajak2 ayam..blueekkk...that day die dtg dgn kazen die yg same name dgn kekaseh ati aku..haha..bertuah la dompot dapat such opportunity..mude2 dah keje kat  Dubai..hmm..bertuah jugak Maz..kann?? (Maz adelah kekaseh dompot ye..)

Bla bla bla...hati aku sangat xtenang..dgn keadaan aku yg demam selesema dan ditambah die yg sunyi sepi ari ni..hwuaaaaaaaaa...!!!


 
With May and Ina..tapi dlm gambar ni knape May nampak mcm lelaki ye??.. 

Siti and Ina..sweet kan dorang??..hehe..


 
Sinilah tmpat aku berpart time..hehe..



 Sigh..mane la si die ni..hmmmmmmmmm
--------not in the mood..masuk mode merajuk+sakit ati+sedih+geram-------------



Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini