Macam-Macam Adaa..

Jumaat

tEngOk ajE lahh..

pas waktu zuhur td nurul ajak teman die pegi shopping [dah lame aku xbuat aktiviti yg satu ni..] aku yg mmg free pon ok aje..dilla follow skali,dgn baju kurung die tu,dgn slipa endon die tu [haha] malas nak tuka baju kate die,baru blk dr ngaja..g bank kejap,sbb nurul nak withdraw duit elaun die [baru masuk elaun,tu yg mengintan2 nak shopping tu..kan yunn??] 
{*nurul=nyun *dilla=ila}
aku pon singgah kdai gamba deret bank rakyat nu..dah 2ari delay,b4 cine tu lupuskan gamba aku tu,baik la aku amik cepat..then we heading straight to JJ S2..sepanjang jln pegi,aku+ila sakit dado sbb t'kejut sebabbb..nyun menggelabah bwk kete..hahaha...klaka2..dilla lak nak mkn congkelat snickers tetibe..beli je trus ngap!!hehe..
pastu bermule la episod menggeledah di kedai2 yg terlibat..ahernye berikut adelah brg2 yg di beli mereke
dilla--sua itam yg sgt cantik cutting juge sgt smart dgn arge yg murah RM25+kasut tutup yg comel yg die teragak2 nak beli sbb argenye RM89 [die beli pon lps kene saiko dgn aku--beli lame thn lame,selese..ko beli murah,cpt la rusaknye..rupe2nye die da bli kat vincci RM80++ aritu..tp skt kaki pas pakai lame..tau xpe,awak ngajo xleh duduk lak tu.."even bdk2 buat keje pon kene bediri" kate cikgu yg menegor..skola ape la tu ekk??hehe..]
nuyun--sua itam RM49[kott..] nak buat masuk bengkel nanti +baju labuh utk g klas die RM xingat [RM25 kott] +wedges sembonia RM71.20+ beg vincci RM103 --before less RM129 tauu..[yg ni aku paling suuukeeeeeeeee sbb aku yg pilih..kalau aku ade wet sok,aku nak beli jugak lah..pinjam member card si nuyun nti]
aku??? --tgk ajelahh mereke membeli..pastu bayar duit parking kete singgit...hahah...

lalu dpn delifrance,jumpe May..die kate "waa..u gemok banyak laa..u also dah itam aa??" 
ala,minah myanmar ni da byk tau ckp melayu la..pandai lak tu ckp gemok..hahaha..die nak blk myanmar ujung bulan ni,so bertuka2 emel la kejap..macam la aku rajin nak emel dgn org kan..emel mintak keje lain lahhh..

nuyun lapa lak..jadi aku pun kene la lapa sbb die nak blnje..aku yg da lame xmkn sizzling ape lg..mkn dgn selerenye..hihi..sizzling yee mee..bestttt!!!!! nuyun mkn chic.chop..dilla??diet beb..mkn hotdog bun satu je..[yelah,kalo x sesie aje pegi treatment slimming kan bdn..bayo memahal nak kurus,mkn msti la nak kawal kann..hehehe..kan ci dilla??lg pon awak nak kawen next february..kene la pasang bdn] 

"ooppss" terkejut aku..si may follow kitorang g arena..die offer aku wat part time kat delifrance sbb die tau aku tgh xbuat pape skng ni..aku pk,time dkt2  CNY lak tu..triple pay dude.."nanti la i mkn dulu,nti i dtg k?" "ok.."..  mkn2,bla bla bla bla...nasihat minah tu...mkn2..bla bla bla..senyap dgr minah tu bebel2..mkn2..bla bla bla..
dok bincang2, aku ckp aku mcm mls nak part time kat deli,tp dilla kate seminggu je..hah??laa,... seminggu je?boleh la tu..xmengganggu sgt kot..g pon aku memikirkan upah yg bakal aku dapat,ok je laa..hehe..


after eating aku g deli blk,and jumpe manager..sbb aku pnh part time kat situ dulu time cuti sem,dgn senang nye aku dpt..die nak aku keje lame kot memandangkan aku dah bis study..nak aku uruskan management bistro tu..[laa..aku bkn dak bisnes ni..lg pon cine la..aku tau deli ni byk kerenah dalaman..xmau aku..even title manager pon,mase dpn golap!!] aku ckp la i'm willing to work only for CNY..kwan [manager] ckp maybe u start on 12th@13th until 21st@22nd..ok..aku tnye a sal waktu keje and baju sume..mcm bese,sbb aku part time je,kene pakai baju putih sendiri,black pants,black@white tudung,black shoes.. "ok"...aku ok je..walopun aku agak runsing sal jadual yg mmg akan ade waktu closing kul 11..mcm mane la aku nak balik mlm2 sgt dgn moto tu..huh..xpe2..seminggu je..kwan ckp she will call me one day earlier..sbb die xbuat jadual lg [biasenye delifrance,pizza,kfc,mcD dan kedai2 seumpamenye mmg akan buat jadual weekly..] pas bg no hp aku,aku pun blah a..g lak teman dilla ushar arge emas putih kat one jewelry store ni..80% tuu...beselah time cny ni..sale mmg kaw2..tetibe aku teringat,aku lupe lak nak tnye sal gaji aku..how much per hour,CNY nanti dpt triple x and stuff..aku teringat time aku dulu ade bdk wat part time utk 2 ari je time CNY,sehari dpt rm80..2days RM160..+ angpau from mr.chin..{waa..mish mr.chin..die sgt baik} [aku kire2 tu pas di triple kan..tp kalo nak ikutkan, boleh dpt RM90 per day..]

hmm..xpelah..time die call aku nanti aku tnye la sal gaji..CNY mesti triple..kalo x triple means die tipu and aku xnak tolong..hehe.. 



dlm mase yg same..aku masih lagi menghantar emel [everyday!!]..mencari kerje..huu..bile la nak dpt jumpe "kerje" ye..xtertahan rasenye bergelar penanam anggur ni..
nak sedapkan hati---"xpelah,belum rezeki aku lagi"  sambil terpikir Allah nak tunjuk la ni sbb aku selalu tertinggal semayang [subuh especially..haha...]--jap..tinggal or tertinggal??heeeeee


apepon..aku dgn dilla serius dgn plan kami..dazzling HAWA is on it's way becoming reality..eventho my parent menentang habis [the fact is,they know nothing bout it--beselah..parent aku x amik tau hal2 mcm ni memandangkan dorang xberape phm sgt ape yg kami bakal usehekan ni..]
bgtau aci--die pon mcm clueless..bgtau abg--die xde reaksi..bgtau nana+kak effi--100% sokong..bagitau daus--100% sokong...so dari situ lah dtg nye kekuatan untuk meneruskan ape yg kami da mulekan 10%..hehe.. niat aku mmg nak jadikan side income,kerane aku dahagekan pekerjaan tetap..apepon..dazzling HAWA won't be burden..pas nuyun grad,she will join us and menambahkan lg produk2 di bawah bidang die..kan yunn???


God!!
today is 5th already..lupe nak buat entry sempene umur bapak menginjak ke angka 80 2nd february aritu..sehat dan tegap lagi [tp xlari la dr sakit2 lutut and gout sometimes..hanye ade darah tinggi..clean dari sakit2 yg merbahaye yg lain..cool huh??]  tahun 2010 ni pulak,umur mak turn to 69 tau this july..hehe..  [gamba parent aku xdpt diupload kerane modem usb ni wane hijau cerah..citt!!..sakit atiiiiiiiiiiiiii...]




sekian je utk entry kali ni..till then..

 

Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini