Macam-Macam Adaa..

Selasa

Yesterday and Quilling




Salam and Hi...btw, aku xde modal nak wat entry pasal ape...So, aku masukkan lah sal bende yang aku dok buat skng ni sementare ade mase ni..Memangg..memang xcantikk..tapi, macam puas je everytime siap 1 card.. =) 






This card aku buat utk BFF ku kat Jiboi ni..Nurul and Dila..agak kosong..tapi xdak idea dahh..idea worms and butterfly dapat dari internet, cume aku xbuat snail kat bawah [thats why agak kosong..]





Uikss..??chocolate?? Malam tadi Nurul dtg melepak..At sudden she gave me this choc..eventho aku kurang minat plain choc [suke yang ade dgn kacang hazel or almond], dah setengah la jugak aku bedal..nyummmy! Thanks nuyun!!









Okeyyy..selekeh gile..i know..tapi ni la quilling terbaik...terbaik yang xcantik...sob sob..






Haha..kad di bawah ni aku buat setahun yang dulu..yes it is..hideous..saje2 upload..1st try utk aku buat pop-up card dulu2 and it ends there..[aah..aku ni pemalas..hee]











Err...ehh..jap..jap..tajuk entry aku adelah Yesterday and Quilling..what about yesterday?? Okey semalam adelah hari malang aku dimana aku terpaksa keluarkan duit sekali ganda..

Mak nak pi bank..aku parking kat blkg Maybank town Seremban..yes, parking mmg sempit dan aku tension..pas dah setel, nak g beli barang2 sket..Malangnya ruang yang sempit dan kereta 4wd ford yang parking kat depan simpang xmembolehkan kereta keluar dari simpang. Pastu aku yang bengong ni ingat keta viva ni muatlah lalu..No!!! memang xmuat lalu ter'scratch 'lah keta bukan aku yang bayar ni sket kat bhgn bawah belah kiri kereta..Then come one pengkid look-a-like [yang aku pun tersasul2 panggil kejap abang, kejap akak] tolong aku lepas dari simpang tu.. "okey, awak pusing kanan sampai abiss..okey straight ke depann..okeyy..stop..belakang skett....bla bla bla.."

Mak pulak awal2 keluar keta..aah..mak memang xpatut keluar sbb langsung xmembantu instead cakap kuat2 'abisss..keto ghusakk...abihhhhh laaa...jahanammmm keto...'
Dah tentu aku ingat kemik..Bile aku turun tgk...Ohh tidakk punn..Terus lah mak yang 'Cool' nak balik..langsung lupe tujuan keluar..

Balik
Call Dila
Hantar kereta utk cat scratch tadi
RM 100!  -_-
Dila cakap keta die penah scratch teruk dan besar RM60 je..Malang lah aku sbb bos situ yang kawan dila tu xde kat bengkel..instead of RM50 je [aku rase] kene ketuk dgn budak2 keje situ RM100..[sebab aku nampak pastu budak lagi satu masuk opis dan masuk not RM 50 dalam poket...aku sangat &*@%$?(#&%#@   tapi nak wat camane kannnnn....

Ape yang membuatkan aku rase argghhh tu adelah -aku nak pindah, awal2 ni banyak sket nak pakai duit, then terbang cmtu je duit aku sbb scratch kucing tu..thats why 100 tu memang besar nilainye kat aku...kalau keta itu keta aku, bulan 6 agaknye baru aku cat balik..   T__T"


7 ulasan:

Solehah Muhammad berkata...

cantiklah kad ungu tu ^_^

ain nina berkata...

akak.....
nk jugak kad cantik macam tu....
leh ajar tak cara buat? buat lah tutorial akak..
nk bagi kt my boypren nih..hehe

As berkata...

yang purple tu chnatek! pop-up pun smart! :D

asma HazeLnut berkata...

solehah-yeke cantik??macihh..camera hempon je..tu yg xclear..sebenarnye xkemass..xkemas sgt2..iskk..xreti lah nak buat kemas2 mcm solehah punye =(

nina-gulp..tutorial??mcm xlayak je rasenye..hee..nanti akak cube buat satu [btw, check bloglist akak,quilling dorang paling smart.they are my inspiration]

as-thanks..but not as beauty as ur quilling..akak puas la quill, tapi still xkemas..btw..u and ur friends lah my guidance..thankss.. =)

Yatt berkata...

aku memang kagum gila dgn org2 yg kreatif dan dikurniakan dengan kesabarang yg tinggi ni. aku rs org yg sabar je boleh kreatif ni. kagum kagum. nice lah weh card ko. tapi asal ko asik cakap tak cantik je. kalau aku yg buat, konfem takde rupa card.

;-)

MAMA MIRZA berkata...

huhu.. cantik ler nur.. kagum... dan teruja nak buat lagi.. banyak².. huhu..

Ayu berkata...

sgt kreatif~ suka gila..huhu nk tnye..mane nk dptkn materials tu yer..nk try jugak :)

Terdapat ralat dalam alat ini