Macam-Macam Adaa..

Isnin

First Time


Semalam..First time la aku pegi tunjukkan muke..

Aku pegi kenduri rumah encik Firdaus..Hee..Bertemankan si Nuyun..

Masuk rumah, kami duduk sebelah Adik..Mintak Yassin lebih..'Akak amik kat situ' sambil die tunjuk satu bekas penuh Yassin..Aku terus melutut pegi amik Yassin. Tak bleh cakap byk, orang sume dah stat lame dah bace Yassin..
Nak bukak je 'Yassin' tersebut, si Nuyun terus tegur..
'Nut..ko pegi amik Iqra' buat ape????...'  Adik dah gelak2 xhengat dunia dah..
Aku lakk??? Tahan gelakk..Pegi lah tuka Iqra' ke Yassin..duduk diam2, tunduk tahan gelak.. Nuyun dgn Adik masih gelak2 kat sebelah..Nenek ade kat sebelah Adik..Tak tau la die perasan ke tak aku salah amik Iqra tu..Malu..Malu..Malu..

Semalam segan tahap dewa..Di kelilingi sedara-mara dia..Tak reti bukak mulut..Nasib baik Adik ade..Nuyun ade..Pasni nekad, nak lebih selambe, jgn segan2..Huhu


First Time je dah memalukan diri sendiri..[aku dan perangai gelabah aku sentiase seiring dan sejalan okeyy..] Dan aku macam biase, kene la selambe kann..Haihhh..Asma..Asma...


Balik pun aku tersengih2 sorang2..Pasal kisah Yassin tula..dan pasal Mama bahasekan dirinya Mama aku aku..Heeeee..

3 ulasan:

Yatt berkata...

wow bestnya!! tak takut ke? aku tak berani pergi lagi. sila berikan kata-kata semangat pada aku!!

MIRZA berkata...

hehe.. perkembangan baik.. apa kata teruskan je baca iqra time orang lain baca yasiin.. hehehehe...

asma HazeLnut berkata...

yati--tah, aku takut2 jgk, tapi aku pegi jelah..tawakal..tunjuk muke walaupun lambat lagi..hihi

kak effi--selalu bende2 penting, nur mesti spoil punyelah..haiih..haha

Terdapat ralat dalam alat ini