Macam-Macam Adaa..

Rabu

Kat Tepi Jalan Pun Jadi Ok!



Haa..ini aii nak setori..semalam, peh kua opis, terus pegi S.Alam..Ade "hal" sket..huhuhu..Tgh on the road tu kan, aii pun ternampak satu kete yang sangat familiar die punye numbo plet..terus ler aii high beam [dgn harapan pemandu tersebut akan selowkan kerete beliau dan boleh ler aii bagi isyarat 'please pull over..please pull over' --macam polis omputih la pulak aihh..

Sambil org sebelah memekak 'jgn la high beam..ikut je..ikut je..'..aii ni dalam ati..kalau aii ikut je, smpai bile lak pemandu tersebut nak berenti?? Jadi aii tak ikut arahan org sebelah yang busuk itu..Terus la aii memecut dan membawa kerete betul2 sebelah kerete tersebut..maka aii dgn kelam kabut melambai2 sambil jerit2.."haiii..woiii...benti2.." sambil tgn tunjuk signal benti tepi jln..


Maka, berenti la 2 buah kete kat tempat bas mengangkut penumpang..hahaha.. Terus ler aku kua, pompuan sebelah pemandu kereta yang aii kejar tu pun keluar..Berpelukan la kami di situ..kih kih kih..Pompuan tersebut adelah.......

 Yaa..Ini dia si tembun yang badan baru macam melahirkan dan si kurus yang sebenarnye tgh pregnant!..Syai..


Syai ni satu uni mase diploma [lain2 course..tapi kenal mase buat short course kat Arau]..Jadik rapat sebab..tah..chemistry? hehe..mase kami degree, kami adelah housemate selama 2 tahun..Now she's married and pregnant!..Cayalahhh!!!


Sila rujuk gambar di atas ye:
Arrow merah--blok ni adelah area umah sewa lama kami..2 blok pas blok ni adalah blok kami dulu
Arrow hijau--Kerete ni lah yang membolehkan aii pegi balik keje..Skang ni asik sakit je, maka terbang la duit aii lebih sket kat die
Arrow pink--Ade baby lam perot syai..hihi





Aihh..tembun betoll..dah disuruh syai edit gambau ni sopaye aii kelihatan selim, tapi ohhh...



Sila rujuk gambar di atas ye:
Arrow 1-- Tempat tunggu bus mase nak g klas zaman belajo dulu..bus punye la sket lambat..arghhhh.. T604..memori berdarah..nak g klas kul 8.30, kalau xnak lmbat, kul 7 dah kene kua umah..arghhh..
Arrrow 2--Kalau bus stand dah penoh, kau berdiri la kat situ..
Arrow 3--Tapi aku prefer berdiri kat sini..senang nak rebut naik bus..arghhhh..kenangan naik bus yang xbest!!



Si tukang amik gmbar [alan--suami syai] dah tebal muke kami soh amik gamba kat tepi jalan..Org2 yang tunggu bus pun tengokk je..hahahaha.. Orang yang sekerete dgn aii tadi plak dok sengih2 jauh2..maluuuu..hahahaha...

Tepi Jalan Pun Jadiii.....

6 ulasan:

FATIN HIDAYAH MUHAMAD berkata...

kalo selisih ngan ai nanti jgn lupe beam ai ye pastu amet gambor....hakhakhak..nak otograp pon ok...kehkhekhe

asma HazeLnut berkata...

ado la skali tu..tapi sompek lambai yo kek yu..xsompek lak nak gamba2 haa...hihihihih

triesya berkata...

tergelak2 aku inagt time ni..Alan dh malu2 nak ambik gambar..Sbb isteri tersyg terpaksa lah jgk kan..Haha..

dayahyusoff berkata...

Uit Megat! Siap ber'arrow2' lagi hahh. Haha ;p Details habis! Hik ;)

asma HazeLnut berkata...

itulah..kalau dapat amik gmba blok umah kite dulu tu, akan aku tunjuk tempat aku slalu jerit2 kacau org bawah..dan sebelah..huahuahua..termasuk tempat ade org tu salah keta ..hahahaha

MIRZA berkata...

kalau selisih dgn ai pon high beam gak ya.. hahaha.. adikku ini.. memacam ragamnya.. but really sweet read this n3.. :)

Terdapat ralat dalam alat ini