Macam-Macam Adaa..

Rabu

Dear Diary..


Kisahnye


Sejak kembali ke sini dari Seremban 3 hari lepas, sepertinya hati tiada di sini lagi, sepertinya hati aku tertinggal di sana.. Hati tak senang..Badan pun rase tak bermaya je..Paling ketara, sakit kepala [mesti berpunca dari angin ni]..Kerja pun tak ikhlas..pegi balik keje sbb terpaksa..tak bersyukur betul aku nih..


Seperti sekarang, workload aku banyak, tapi sempat aku berblog..why..?? Aku baru dapat jawapan..Baru abang sulung aku call, "Kak farah kau dah masuk operation room.." aku, "ohh..labour room ke?nak bersalin dah eh?" abang, "aah, dah nak bersalin, tapi operation, baby tak nak keluar plak" aku.."oohh.." bla bla bla


Aku terlalu memikirkan kot..Biase, sebelum ni, ape2 kelahiran pun aku mesti ade...Kebetulan tgh cuti semester ke [biasanya mesti tgh cuti semester], dan seperti tahun lepas, masih belum bekerja. Sedikit sebanyak dapat tolong mak..Thun lepas, waktu kakak ipar yang lagi seorang pun, walau aku tak berape reti [tak tau langsung sebenarnye] , at least aku membantu mengurangkan sket keje2 rumah..kebetulan mak dgn bapak sakit waktu tu..dugaannn...Tahun ni, aku macam tak dapat tolong ape2..kakak aku bersalin pun aku balik  weekend time [tambah amik cuti sehari]..kali ni kakak ipar aku pulak dan aku tak tau aku boleh balik ke tak..yang pasti waktu weekend lah aku boleh balik..Kesian kat mak..tidur malam die tak pernah cukup sejak 44hari lepas..sekarang bertambah lagi..kalaulah aku ada di sana...


Aku nak balik tiap minggu pun, erkkk..kekangan masa ..dan uang..Kadang2 sabtu keje sampai petang [kene pegi site..hampehhhhh]..Hari pertama puasa tahun ni pun aku dah kene pergi site..Lutut dah ketar2 , kepala dah pening2..sebaik dapat sampai umah sebelum pengsann..Takpe2..Sikit je kot dibandingkan dengan beliau yg mmg keje kat site pagi-petang [kadang2 sampai malam] tambahan di bulan puase ni..Kehitaman makin terserlah disitu, apakan daya, beliau lebih sukakan title "site" di depan berbanding "design"...huhuhu..


Memujuk hati, ada hikmahnya aku di sini..alah..sejam perjalanan..tak dapat membantu dari segi A, dapat membantu dari segi B.. [terfikir untuk berulang...ya, idea kurang siuman..berulang mingguan pun susah..inikan pula harian  -_-"   ]



**Tak pedulikan orang, lebih senang dgn hal sendiri, kerana kaum sendiri pun dah mula menjatuhkan sesama sendiri..aku pergi, bila sampai masanya nanti =) **


Rindu gile kat anak2..   (T_T)
Pasni tgk Car 2 lah pulak.. Kene set date dgn parent mereka dulu (^_^)












Eh..Mane gambar si Qaid dgn Firas tah..kikiki





Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini