Macam-Macam Adaa..

Rabu

Entry Kali Ni Banyak Link


Hai..


Nak bagitau..saye ade side blog..meh kelik sini..tengkiu..hehe..Pasni, projek2 quilling aku akan otometik ke blog berkenaan..Tengkiu kepade Daus sebab membekalkan saye kamera yang takde betri [betri kene beli sendiri, kenelah beli rechargeable battery pehni]
For Ayu who asked me bout quillings that day, in case ko tak return ke comments column aku, sile klik sini..I still cannot comment on ur blogy la dear =(





Weekend lepas, aku accidentally timbang berat semase berade di rumah Syai, dan resultnye aku agak kemurungan sebab tak sangka begitu mendadak sekali berat aku naik (T_T) Setelah di konsult oleh Bono  [abang akulahh..] aku nekad kene tukar pola permakanan.. Dan berbekalkan juge tips2 dari sini seperti yang disarankan si dia ni..


Aku copy je dari pesbuk aku yang dinasihatkan oleh pakcik bono selepas aku bgtau aku xkelahap makan tapi berat still adding dan lebih2 lagi aku dah tak jog dan erobik seperti dahulukala . Manetau, this tiny thing can motivate my dear readers also..har har har

"Jogging/eksesais/weight training tu contribute about 30% yo dlm effort utk slimming down...the rest 70% is about kalori intake anda...ehehe...
kau buek atkins diet, see how it goes...try utk 1 mggu yo dulu...if you can withstand, proceed...tak kalu, ejas ikot kemampuan...

"we are what we eat"..."abs are made in the kitchen"...

buang gulo, minyak mo garam...gradually...jgn drastically, nnt bodan takajuit, jongkeh kau sok...teh tarik ka, goreng² ka, kasi cut...try boto2 buek, 1 minggu...strict, 100% compliance, no cheating is the key...dh lopeh 1 mggu nnt tgk camano..."


Bermula semalam, aku pun cube kawal ape aku makan.. [kelakar tak?baru start semalam ropenye..har har har] So, lagi 3 bulan, aku akan beritahu ape yang berlaku kat aku..Sebelum cukup 3 bulan sile jangan bukak berite mengenai berat badan okehh?? Terima kasih



**Ohh..lepas aku google ape kejadah atkins diet tu, baru tahu it's a low-carbs diet yang 8juta kali disarankan abang aku..Aku dah cube, dan tidak berjaya malahan ditimpa sakit kepala dan muntah adenye disebabkan salah teknik dan kurang info sal diet program tuh..Jadi, pemuda pemudi di luar sane, silalah buat kajian sebelum mencube sesuatu yang anda tak tahu langsung mengenainye..boleh?



3 ulasan:

Ayu Na berkata...

cik asma..huhu mengape tidak buleh komen lagi yer..aku dah tgk setting ok jek..huhu btw, about the diet..it's good to actually understand before doing it. low carb but stil kenyangkan pewot~ hehe..jgn lupe exercise tu sgt penting. gud luck! :)

Ayu Na berkata...

eh lupa..thanks for the link..hehe nnt buleh la try..btw..camne ko xley comment yer? xde comment box or camne? dh byk kali aku tgk setting tp ok je..xpaham camne nk betulkan..huhu

asma HazeLnut berkata...

aku rase ade yg tak kene dgn account aku kot..ade beberape blog kawan aku pun tak bleh komen..bile aku dah siap2 type, aku nak post, tibe2 ilang mcm tu je..

aku eksesais dlm umah jelahh..berlari setempat..hahahaha..pas pose baru leh g jog kat taman..haha

Terdapat ralat dalam alat ini