Macam-Macam Adaa..

Isnin

With The Mirza's -- Cars 2


Selepas ini..dapat juge aku membawa The Mirza's pegi menonton..hehe..Aku menggelar anak2 abang aku the mirza's kerane boleh la berangan ade anak buah ala-ala the beatles..boleh gitu??haha

Di sebabkan dorang ni suke bebenor Cars, aku pun bawak la dorang pegi tengok wayang cerita Cars 2..Sebenarnye tiket dah abis..Aku kecewe [aku pulak kecewa..haha]..kecewa sebab dah beria2 nak bawak bebudak ni pegi tgk wayang..paling eksaited tentulah Harraz..Okeh..tgk 3D lah..sebab banyak kosong lagi seat..Lagipun, saje je nak bawak dorang hepi2..adiah sebab rajin puasa..Kate mama dorang, si adik dan abang tak banyak ponteng, adelah 5,6 hari je tak puasa..yang lain, posa penuh ok..Sape tak posa penuh kat sini??Buat malu je dgn budak 4 tahun dan 6 tahun ni tauu...

Kelakar sebab takde sweater [tertinggal kat rumah S2], mama mereka pakaikan baju t-shirt diluar baju tido mereka..

Haa..begini..


Mase dah sampai JJ, dok carik2 parking, Akif tibe2 burak dgn si adik, Harraz
"Abang rase macam malu jelah pakai baju luar ni..ade tulis Danger ni..abang rase tak payah kot pakai baju luar ni"
Aku dalam hati..Danger??Warning tuu..mane ade tulis danger..hahahaha..dah start gelak sorang2 dah..
"Harraz suke pakai baju ni..Harraz tak malu..Harraz nak pakai lah..ade gamba nih.." sambil tunjuk2 gambar motor kat t-shirt die tu..
Aku pun masuk campur.. "Nak malu ape akif..ok lah tu..maksu pun pakai baju 2 lapis ni..orang pakai baju 2 lapis barulah best.." [ok..aku tak lah pakai baju macam dorang tu, pakai cardigan ok..2 lapis jugak kan, bersama t-shirt di dalam..haha]
"Yeke maksu?Yelah, akif tak bukak lah.."  ...Hhehe

Keluar2 kereta, aku sibuk bawak kamera.

Harraz: Maksu, kite nak pegi tengok wayang kan, kenape nak bawak kamera?
Akif: Aah la maksu ni..mane boleh ade flash..die tulis kat situ, no flash tau..nanti kene tangkap
Aku: Bisinglah.. (-_-)
Bile aku tanye masing2 nak makan ape, dorang kate taknak..dah kenyang.popcorn?taknak..Keropok?taknak..air?taknak..ohh..ok..Aku beli jugak lah air mineral dan keropok..mane tau kot2 ade yang nak kang..



Bile si abang tgk kamera, si adik tgk tah kemana..

Bile si adik pulak tgk kamera, si abang pulak mengada2..


Die kate no flash la maksu..
Diam lah kau..Aishh..


Dalam panggung, aku nak snap lah gamba dorang pakai cermin mate 3D tu.. Si akif dah bising2 dgn si harraz.."Maksu..nanti kene tangkap lah..mane boleh flash..".."Okeyyyyyyyy..."..Adoi..bebudak nihh....Aku nak masuk dalam blog lah..Ishhkk...





"Okey dah start..diam2 tau maksu..jangan bising.." (-___-)


Last. keropok yang aku beli tak cukup2..tulah lain kali jual mahal lagiii...










2 ulasan:

Mama Mirza berkata...

hahahaha.. penat gelak baca post pasal bebudak duorang nih.. hehe.. camtuh ler diorang.. cakap banyak.. kengkadang kelakar gak biler dgr diorang berbual.. kalau kita tak kacau lg panjang dan macam² leh dengar.. hehe..

asma HazeLnut berkata...

hahaha..

Terdapat ralat dalam alat ini