Macam-Macam Adaa..

Khamis

kak effi dan baby


gambar adelah anak ketige kak effi,baby boy..lahir pade jam 2 lebih di columbia asia seremban 2 on 5 june 2010..kak effi and nana [nana=abang saye]..they haven't decided yet the name for this cute baby..gambar ini di ambil pade jam ke 7 kelahiran..time ni,baru la dapat tgk baby ni..gembire tak terkate both mom and baby selamat..syukur..

gambar yg ini pule di ambil pade hari ke 5 baby..cepat besar budak ni..berat mase lahir 3.25kg..skng kompem da tambah berat die..selame 3hari baby xdpt jumpe mama die dan susu di beri thru syringe..on the 4th day setelah mama die sihat,baru lah baby dibawe jumpe mama dan bermulelah episod baby belajar nenen..sbb kak effi xberape kuat utk jalan ke nursery utk sesi breastfeeding make baby dibawe ke wad 95..alhamdulillah rezeki baby sbb susu sudah mule keluar, cume pade mulenye baby kurang pandai utk cari susu..alhamdulillah, start semalam baby dah terer dan sangat suke susu mama die dan dipeluk..evry time Masu letak die bunyi2..masu angkat je die snyap..mengambil perangai abg akif semase kecik la ni yg suke di dukung..lagi2 time dalam tangan mama die..mmg sedap gile die tido..dan dan sangat comel juge..utk info readers,baby ke 3 ni ada 2 abang yg bername Muhammad Akif Mirza [5tahun] dan Muhammad Harraz Mirza [3 tahun]..jadinye..abang saye dan isteri, iaitu kak effi ade 3 orang anak lelaki yang bakal menggegar dunie..aminn..

buat mase ini, saye dgn gembire dan suke hatinye akan ,membuke ruangan "nanny diaries" [sape2 da tgk movie ni??best jugak..unemployed graduates being a nanny--kedengaran seperti kisah saye juge kan??]..tawaran kerje yg tidak menguntungkan saye tolak kerana rasenye lagi berbaloi teman mommy and baby sambil2 ikhtiar utk kerje yg stabil..semangat dtg kerane setelah kelahiran dan kejadian tempoh hari, saye telah mendapat jawapan kenape sehingge sekarang saye tidak mendapat sebarang pekerjaan yg jiwe dgn saye..Tuhan maha kaye..kebetulan sebaik tamat kontrak saye menjadi cikgu, saye diperlukan di sisi keluarge rupenye..alhamdulillah..saye redha..setiap kejadian ade hikmahnye.. syukur kerana si dia telah bekerje dan buat mase ini itu pun cukup buat saye..insyaAllah akan ade peluang yg lebih baik utk saye..---berfikiran positive itu adelah sangat perlu ok... 

seperti kak effi..buat hayat 25tahun ni, kak effi adelah orang yg paling tabah pernah saye kenali dan syukur die sebahagian dari keluarge..rapat dengan kak effi sejak aku form 3 [zaman die dan abg sye bercinte..=)  ] dan semakin hari semakin erat..she is a very nice person..sangat baik dgn saye dan telah banyak menolong saye..bannnyyakkk sangat..skang ni pun gune laptop dan broadband beliau..telah menjadi salah seorang dan tempat utk saye bercerite dan meminte pendapat dan mengadu..mampu tersenyum walaupon ditimpe masalah..saye kagum..saye sayang kakak saye.. kak effi, nur doakan akak yang terbaik!!!


Tiada ulasan:

Terdapat ralat dalam alat ini