Macam-Macam Adaa..

Rabu

sangat memikirkan sampai tanak pikir lagi

salam and hye....

hurmm...



ok,entry kali ni xde mood nak wat nanny diaries..walopun byk bende terjadi hari ini [termasuk dikencing si baby--dah 2x dah ni..]

...................................................................................................................................
...................................................................................................................................
...................................................................................................................................
...................................................................................................................................


arghh..susahnye hati aku ni..telah dtg tawaran kerje kepade aku setelah 5 bulan jobless [tolak bulan aku jadi guru ganti] setelah merungut2, bersedih, menolak few offer dan selalunye malas nak pikir sal keje ni..sampai aku edit layout blog ni merepek2 pastu tah ape2..siap gmba burung..melambangkan ...??????   [sah2 kau mereng asma!]

WHAT??? [mesti korang pelik..dpt keje tapi susah hati pulak]



malas pulak nak cerite tibe2 sebab tanak anonymous yg selalu komen  mcm sial tu tau kisah aku..aku tau ko still ikut blog ni..apehal??nak tau tarikh nikah aku ke?? mampus kau..bluekk...emosi terganggu amat2..tgh kurang waras ni mcm biase la kan, aku mmg kaki gaduh [close fren jugak yg tau sifat aku..heh]


kununnye aku tolak offer yg dulu sbb jauh..skang ni??lagiiiiii jauh beb..belom kene kua g obersea seperti Dompot yg telah berade di Dubai selame 2tahun stgh tu lagi..kalau x,bisu aku..mamat tu siap nak sambung kontrak lagi..kalau aku la,duit da byk, kawen aje..bawak le makwe si Mas tu dok sane..[tgk..aku nyuruh org senang je..turn aku nanti??]  die di sane boleh je bertahan ,aku yg masih kene travel di semenanjung ni apehal berat hati sgt ye?? dlm mase 2 minggu ni,kalau ade offer lain, mmg aku grab terus..masalahnye...xde!!


 nak sedapkan hati, mmg kene pikir positive..kate2 encik daus akan membuatkan aku lebih tenang..so, i refer to him..ayat2 die yg buat aku nak terime offer ini:

  • ala, u kat sane bukan namblas taun pun..sampai projek siap je..pastu u msti balik HQ kat KL punye..kate aku dlm hati plak..mcm mane nanti susah nak balik semban/kl, pastu transport xde,time akak aku kawen nanti aku dapat x cuti lame sket sbb nak pasang pelamin die, time tiqah and dilla kawen nanti dpt x aku balik sbb aku kene jadi pengapit die, mcm mane dgn bisnes dazzling hawa aku dgn dilla tu,sape nak tgkkan mak, mcm mane itu, mcm mane ini..bla bla bla--sempitnye pemikiran aku kan..hiii..
  • jangan pikir 2x dah..terime je..jgn tolak offer ni,merajuk rezeki dgn u nanti.. kate aku plak..aah la..betul tu..ok [konon setuju tp bertakung je air mate ni]
  • bertapak je dulu, later leh lompat2 keje..time tu senang sbb dah ade experience..kate aku lagi..yelah brape lame nak bertapak kat tapak yg sgt asing dan jauh tu??kite nak kawen nanti xnak la keje sorang utare-sorang selatan..itu , ini..bla bla bla..
  • sal gaji dgn elaun jgn a pikir and demand sgt..kan u org baru.. kate aku--ok..tapi kawan aku yg rekemen ni kate die soh up-kan lagi..itu, ini..[mcm la aku banyak experience!!]
  • bla bla bla
  • bla.........bla bla... [sob sob sob..]
 
 selain kluarge, pakwe adelah penenang jiwe aku.. wink wink wink**  (^,^)




ape tah lagi aku ni..seb gaji cikgu ganti baru masuk..baru masuk pun dah tinggal setengah la jugak..senang aku nak berbelanje sbg persediaan ke sane..[xperlu la kot bulu tebal dan mafela tu sume..]

so,korang rase camane??patut ke aku g??aku sgt memerlukan pandangan kawan2 di saat ini..

otak aku kate patut, hati meronte2 tamau..ish,aku ni..xbaik kan tolak rezki.. beliau pon xbagi aku pegi sbb die kate jauh and im all alone..eh...jap...ade kawan aku yg orang situ..arap2 die keje area2 situ juge..will ring her later..

zzzzzZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzz

5 ulasan:

nhmy berkata...

wahhh. berat sungguh masalah ko ni megat. fikir habis2 ok! ;) timbangkan positif dan negatif. then, buat keputusan. sembahyang dan mintak petunjuk Allah jgn lupa. moga2 ko berjaya buat keputusan yg betul. okay megat?! ;D


one more thing. aku suggestkan ko buang lah word verification bila nak komen kat blog ko.hahaha ;D bernas tak cadangan aku? ekeke ;p jgn marah megat ;p

asma HazeLnut berkata...

baiklah..aku akan buang..



TAHUN DEPAN KOT..


huahuaua...


ala,sembahyang tu antare aku dgn Tuhan..ni aku tnye pndpt kwn2 aku..aku mcm tersepit je..patut ke??

zila berkata...

ikot kate hati sndri babe..if ko nk pegi,mst sbb ko sndri yg nk..bkn sbb org lain yg suh ko pegi..xnk nyesal di kemudian ari..bnde yg kte bt dgn ke x relaan sgt2 xbest woo...rezeki ade kat mne2 la..insyaallah..if xde yg ni maybe akn ade yg lebih baik dr yg ni..sape taukn..so..timbang2kn la..

nana berkata...

try nego balek la...ganu tu...kopok leko, sini pon ade...hahaha...mintak la dekat sket...KL ke, Sban ke, Pilah ke...sonang nk balek...

asma HazeLnut berkata...

zila--masih berpikir.. =(

nana--amik an borang tu dulu..

Terdapat ralat dalam alat ini