Macam-Macam Adaa..

Sabtu

Bersyukur






Ini adalah untuk memotivasikan diri saye...Dah beberape kali menaip, tapi saye delete..then taip semule dan delete..Entah..kenape ye? Apekah perlu untuk saye re-type semue bende yg saye pikir dan ade dalam kepale saye ni dan keluarkan yg terbuku dihati ni?Dan let all readers know yg saye adelah loser atau pun champion..but after that saye akan kembali menjadi tah sape2 yg asik dok berpikir dan tentunye terjerumus kepade pengakhiran pemikiran yang menjadikan  saye  xbersyukur..






Sebenarnye saye memang berperasaan agak .....okay, can't find the suitable word for it..










"..Sesungguhnya Allah mempunyai kurnia terhadap manusia tetapi kebanyakan manusia tidak bersyukur" ( Al Baqarah:243) 




" Sesungguhnya Kami telah menempatkan kamu sekalian di muka bumi dan Kami adakan bagimu di muka bumi itu (sumber) penghidupan. Amat sedikitlah kamu bersyukur.( Al A'raaf:10) 




 “Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan: Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih.” (Ibrahim: 7)





Ape yang saye perlu buat sekarang?Berusaha dan bersabar..jugak belajar BERSYUKUR













** terime kasih manusia bantal  (^_*)  ** 












 p/s: macam nak pergi jalan2 lah..let's call that "bercuti"...saye akan buat rancangan mcm 'Destinasi Bajet' tu..dlm cerite tu, Qi gunakan RM300 je utk bercuti..let's see if i can do better..sound like kedekut eh? (-_-)"   i call that 'berjimat' okeyy... korang ape tahu?




 

4 ulasan:

Kekanak Osaka berkata...

I understand giler your feeling. Satu ketika rasa nak tulis sumer kat blog sebab nak orang tau. Then the other moment rasa cam loser giler sebab pi bagitau satu dunia. And that day, rasa nak lari jer dari dunia yang ada skang ni, nak pegi bercuti ke mana2 yang tak perlu bawak henset, tak perlu bawak kompiter. Just me and the people around me yang tak kenal siapa diri saya. But....in the end, dok umah lepak, makan kek.hahaha.

asma HazeLnut berkata...

dok bilik tido..huuu

yatt berkata...

asma aku nak ikut.
dying for a holiday. hidup aku dull. sigh~

asma HazeLnut berkata...

kalau...[KALAU] aku dah plan dan JADI pegi, aku war2kan di FB..hehe..ko boring2 pun bulan2 duit masuk..aku masih tercari2 yg tetap..urghh..ooppsss....BERSYUKUR..BERSYUKUR...heeeeee

Terdapat ralat dalam alat ini